Napálený Jiří Vyvadil posílá vzkaz: Havlisté, já budu prezident nebo premiér!

24.03.2015 7:51

Víkendová facebooková recese několika aktivistů ze skupiny Žít Brno, doplněných o prominentní osobnosti novinářské scény, nabourala snahy předsedy spolku Přátelé Ruska v České republice Jiřího Vyvadila. Bývalý senátor, který se nechal napálit a své odpůrce nechal řídit diskusní skupinu „Neprojdou“ reaguje uspokojeným konstatováním, že jej havlivsté očividně považují za nejnebezpečnějšího nepřítele, když kvůli němu mobilizují svá největší esa.

Napálený Jiří Vyvadil posílá vzkaz: Havlisté, já budu prezident nebo premiér!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Nesouhlasíte, pokud jde o Rusko a Ukrajinu? Přečtěte si původní materiály ParlamentníchListů.cz přinášející názory Karla Schwarzenberga (z 24.3.)(ze 14.2.) +(z 30.1.), (z 3.10.) + (ze 14.8.) Ivana Langera, Jana Šinágla (z 22.3.), Pavla Šafra (z 21.3.), německého velvyslance , Tomáše Klvani (z 20.3.)+ (z 12.3.), Luďka Niedermayera (z 20.3.), Martina Bursíka (ze 17.3.) (+z 4.2.) + (z 2.12.) (+ z 6.10.z 6. 8. a z 23. 6.), Karla Svobody (z 16.3.) (+ z 28.1)Miroslava Kalouska (z 11.3.) + (ze 17.2.) + ( z 6.1.) (+ z 3. 12 + z 2.10.), Františka LaudátaPavla Teličky, Romana Jocha (ze 4.3.) + (ze 14.1.)  (+ 8.12. + 11. 9  +ze 7. 8.), ,  Grigorije Paska (ze 3.3.) +(+ 19.11.) (+21. 10.), Daniela Hermana,  Marka Ženíška (z  27.2.) + (z 12.2.) + (z 26.1.) (+ ze 14.1.), Michaela Kocába (z 25.2.) + (z 3.12.) (+ z 8. 11.), Daniela Kroupy , Lenky Víchové, Alexandra Tolčinského (z 23.2.) + (z 13.2.), Heleny Ilnerové, Petra Fialy (z 22.2) + (4.9.)Štefana Füleho, Martina Jana Stránského, Jiřího Zlatušky, gruzínského velvyslance Zaala Gogsadzeho, Jefima Fištejna (z 12.2.)  (+z 11.12) , Jana ZahradilaMiroslavy Němcové , Jakuba Jandy, Barbory Tachecí, Ivana Gabala (+ 21.11.), Josefa Mlejnka, Bohumila Doležala (z 25.1.) (+z 15.1.) + (z 27.8.) Libora Dvořáka, Jiřího Grygara, Zdeňka Bárty, Michaela Romancova (ze 7.1.) (+ z 20.8.),Tomáše PeszyńskéhoMartina Balcara, Jiřiny Šiklové (ze 14.12.) (+ 22.7.) , , Alexandra Vondry, Čestmíra HofhanzlaPetra Pitharta, Bohdana Zilynského, Cyrila Svobody (+ z 22.8. + z 1.9.) Stanislava Chernilevského, Andreje Zubova, Václava BartuškyKarla Janečka, Pavla Žáčka (+ z 10. 9.), Jana Urbana, Maji Lutaj, Františka Janoucha, , Vladimíra Hanzela, Anatolije Lebeděva, Alexandra Kručinina, či Jana Vidíma

„Havlisté ví, že jsem jejich největší nepřítel. Takže prezident nebo předseda vlády?“ ptá se provokativně advokát Vyvadil, jakou funkci si má vybrat poté, co havlistické skupiny porazí v volbách.

O víkendu se předsedovi spolku přátel Ruska přihlásil jistý Jaroslav Cerman. Aktivista hnutí Matěje Hollana Žít Brno, který přispívá například na web Hospodářských novin či na web hnutí Romea, nabídl své služby při blokování amerického vojenského konvoje při cestě z Náchodu do Pardubic.

Předseda proruského spolku, který proti průjezdu konvoje vehementně vystupuje již od chvíle, kdy o něj americká strana požádala, nadšeně souhlasil a jmenoval Cermana ještě s jeho kolegou administrátory facebookové skupiny „Neprojdou“.

Na to Cerman s přáteli čekali, a tak se ve skupině vymezující se proti přítomnosti amerických vojsk u nás začala objevovat jména jako Jindřich Šídlo, Erik Tabery nebo Saša Uhlová, tedy veřejně známí lidé, kteří vždy zastávali jednoznačně proamerická stanoviska. První dva jsou vysoce postavení redaktoři v mediálním impériu Zdeňka Bakaly, financiéra Knihovny Václava Havla. Rovněž diskuse ve skupině Neprojdou se začala vymykat z rukou. Cerman se však neustále snažil předstírat loajalitu k Vyvadilovi.

Ten však postupně začal zjišťovat, že se děje něco podivného. Do diskuse ve skupině Cermanovi poslal upozornění: „Jaroslave, je válka a šéf může být jen jeden.“ Administrátor se však i z toho dokázal vylhat a dál předstírat stejný názor. Vše dospělo tak daleko, že Vyvadil Cermanovi a jeho souputníkům nabídl schůzku.

Hra skončila v pondělí, když Jaroslav Cerman na svém blogu na Respekt.cz (ten je rovněž součástí Bakalova vydavatelského domu Economia) zveřejnil text „Jak jsem s Jiřím Vyvadilem blokoval americký konvoj“. V něm suverénně prozradil, že Vyvadilovo hnutí od počátků chtěl poškodit, protože jej prý fascinoval Vyvadilův odpor vůči všemu americkému.

Zveřejnil proto obrázek, na kterém Vyvadil spadne z kola a zvolá „zasraní Američani“. Obrázku kolujícího internetem si všiml sám vyobrazený Vyvadil a zeptal se Cermana, zda je s ním, nebo proti němu. Recesista z Žít Brno odpověděl, že s ním, a tím začal neuvěřitelný příběh skupiny „Neprojdou“.

Závěrem o Vyvadilovi a upřímně smýšlejících odpůrcích amerického konvoje napsal: „Jestli nám něco tohle o pro-blokujících lidech sympatizujících s Putinovým režimem a fanaticky nenávidějících cokoli západního něco řeklo, pak především to, že jsou zcela neschopní.“

Jiří Vyvadil se vyjádřil pro ParlamentníListy.cz: „Nebudu řešit detaily toho hajlujícího zaměstnance Bakalových médií Jaroslava Cermana.“ On sám prý o jeho záměru věděl už od chvíle, kdy se během víkendu na protikonvojovou stránku „nakvartýrovala prakticky celá pražská kavárna“.

Vlastně jej prý potěšilo, že z něj mají takový strach, že se k jeho diskreditaci mobilizují „havlisté“ v takovém množství a se svými největšími esy.

Návrh na schůzku s Cermanem prý předložil jen proto, aby se ukázalo, že tento „bojovník“ proti konvoji se sejít nechce. „Náš sympatický fašista Jaroslav Cerman trval na tom, že až ve středu,“ píše Vyvadil s tím, že tak pozdě už by se nic zásadního zorganizovat nestihlo.

Věděl prý, že havlisté proti němu v pondělí v souvislosti se skupinou spustí velkou show, odpovídající jejich strachu. Ten prý dostali zejména po jeho úspěchu ve čtvrtečním Máte slovo Michaely Jílkové. Jenže očekávaný efekt se prý nedostaví. „Jestli mě něco naučilo totální imunitu vůči útokům, tak předsednictví Přátel Ruska v České republice. Za ten rok jsem si prostě navykl na vše,“ vzkazuje šéf přátel Ruska.

„Havlismus otravuje tuto zem. Je jejím největším nebezpečím. A musíme ho vyrvat s kořeny,“ dodává. Na druhou stranu je prý rád, že se havlisté postavili právě proti němu. „Proti komukoliv se pravdoláskaři postaví, má zadarmo a bez peněz takřka zaručený úspěch,“ myslí si. Proto tyto skupiny žádá, zda by proti němu nemohly podobné akce organizovat každý týden.

„Pak si budu moci vybrat, zda se stanu předsedou vlády se svou stranou Jdeme nahoru, či prezidentem,“ věří. Zatím prý není rozhodnut. A v tomto duchu se prý velmi těší, s čím na něj havlisté vyrukují v úterý.

Celé vyjádření Jiřího Vyvadila pro ParlamentníListy.cz:

Havlisté ví, že jsem jejich největší nepřítel. Takže prezident nebo předseda vlády?

Nebudu řešit detaily toho hajlujícího zaměstnance Bakalových médií Jaroslava Cermana. Jeho blogy vyšly v respektu i Hospodářských novinách a já mu chci poděkovat. Odvedl skvělou práci, byl rafinovaný, ale už tak ráno v neděli musel vědět, že i já vím...A věděl jsem. Věděl jsem, že jestliže prakticky celá pražská kavárna se nakvartýrovala do vzniklé skupiny: NEPROJDOU a jsou tam esa jako Jindřich Šídlo, který dostává tik, když mně píše na Twitteru, či Erik Tabery, šéfredaktor novin, jež mě pojmově musí nenávidět, a potom havlističtí fanatičtí umělci typu Davida Černého či Břetislava Rychlíka a další desítky dalších, pak něco v této zemi znamenat musím.

Už v neděli ráno nějaký ten okoun, nebo co to je, napsal, že to přepískli a Vyvadil to pozná. A Vyvadil to poznal...A jen přemýšlel, jak toho využít.

Potom se domlouvala porada a náš sympatický fašista Jaroslav Cerman trval na tom, že až ve středu. Bylo proto jasné, že dokumentace, články a podobně musí vyjít do úterý.

Od nedělního rána jsem dostával informace, kdo je Jaroslav Cerman, jak mě nenávidí, co dělá. Do detailu Jardo nepůjdu, co všechno děláš. Respektuji Tvou orientaci, ale cenzuruj trochu své vlastní příspěvky. I to by mohlo být trestné.

Hajlování to je s ohledem na banderovský režim na Ukrajině v kruzích kolem Bakaly Schwarzenberga, Kalouska a spol. jistě pozitivní informace. Po pravdě řečeno: Ať Schwarzenberg či rodina Václava Havla přísahá, že se tam nikdy u nich nehajlovalo.

Takže jsem věděl, že od pondělí do úterý má být šou zaměřená proti mě.

Vynikající situace.

Jestli mě něco naučilo totální imunitu vůči útokům, tak předsednictví Přátel Ruska v České republice. Za ten rok jsem si prostě navykl na vše.

U Jílkové jsem si nevedl špatně a přišli-li by útoky od lidí hochštaplerského vydavatele Bakaly, jinak vřelého stoupence krásných ideálů Václava Havla, co víc si mohu přát.

Ne, nežertuji. I Cerman musel vědět, že už vím, a mně šlo jen o to, jak to ukončit, včetně textů, které jsem napsal, které, jak doufám, každý chápe, že jsou úderné a čtivé, a které havlistická média používají.

Havlismus otravuje tuto zem. Je jejím největším nebezpečím.

A musíme ho vyrvat s kořeny.

Jsem rád, že si mě jeho stoupenci vybrali za svůj cíl.

Proti komukoliv se pravdoláskaři postaví, má zadarmo a bez peněz takřka zaručený úspěch.

Abych byl upřímný, potřeboval bych, aby takto či jinak na měl útočili zcela pravidelně každý týden a pak si budu moci vybrat, zda se stanu předsedou vlády se svou stranou Jdeme nahoru, či prezidentem.

V tomto ohledu fakt nejsem rozhodnut.

Ale jít proti jejich miláčkovi Pavlovi, který zde chce nechat potulovat tisíce vojáků NATA stojí za zamyšlení.

PS: Těším se s čím přijdou úterní havlistické deníky.


 


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…