Chirurgická léčba inkontinence

26.06.2011 15:41

Nejradikálnějším způsobem léčby inkontinence, který v posledních letech doznal velkých změn ve prospěch pacientek je léčba chirurgická.

Chirurgická léčba inkontinence
Foto:
Popisek:

Ta se změnila a zdokonalila zejména vlivem nových poznatkům, které odhalily pravou příčinu stresové inkontinence moči. Chirurgická léčba se používá u žen, které trpí inkontinencí dlouhodobě a které na jednodušší metody léčení nereagují.

K chirurgickému odstranění samovolného úniku moči se začaly používat miniinvazivní metody, které jsou zaměřeny na zpevnění a podporu správné polohy močové trubice. Využívají se přitom technologie pásky TVT (Tension free Vaginal Tape). Její zavedení odstraní problémy s inkontinencí trvale a celý zákrok je dnes již poměrně jednoduchý. Metoda je vysoce účinná, spolehlivá a naprosto bezpečná.

Speciální materiál, ze kterého je páska vyrobena časem sroste s okolní tkání a organismus jej dokonale přijme. Pacientka o něm zakrátko vůbec neví a nijak ji neobtěžuje.

Provedení zákroku je šetrné k pacientkám, není při něm třeba provádět celkovou anestézii a zavedení pásky trvá asi 30 minut. Pacientky jsou po zákroku většinou zcela bez potíží a ve většině případů je třeba je hospitalizovat maximálně jeden až dva dny a poté mohou odejít domů. K úplnému zhojení operačních ran a tím i k návratu k plnohodnotnému společenskému životu je zapotřebí 4 - 8 týdnů.

Do současné doby bylo v České republice již provedeno více než 700 tisíc těchto chirurgických zákroků a jen zcela výjimečně se vyskytly komplikace. U 98 % žen byla inkontinence odstraněna beze zbytku a natrvalo a u ostatních došlo jejímu výraznému omezení.

Tato miniinvazivní chirurgická metoda je velmi efektivní a její účinky jsou již jasně ověřené a prokázané. Pokud vás tedy operace teprve čeká, není třeba se obávat. Tak jako každá metoda má ovšem i svou výjimku. Nelze ji využít pro pacientky, které jsou těhotné anebo těhotenství plánují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

7:11 Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

Ústavní soud zrušil rozhodnutí obecných soudů, které bývalé předsedkyni Energetického regulačního úř…