Fischer mírně doporučil Zemana, jeho poradci ho opustili

22.01.2013 13:46

Proti neúspěšnému prezidentskému kandidátovi Janu Fischerovi se vzepřeli i jeho vlastní lidé. Členům jeho poradního týmu se nelíbí, že jejich exšéf hodlá podporovat v prezidentské volbě Miloše Zemana. Ještě v prosinci totiž veřejně tvrdil, že svůj hlas by dal Karlu Schwarzenbergovi.

Fischer mírně doporučil Zemana, jeho poradci ho opustili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

„Z diskuse vyplynulo, že ze současných dvou kandidátů je z hlediska osobních sympatií přijatelný pan Schwarzenberg. Musím přiznat, že řada lidí byla z prohlášení pana Fischera zklamána. Distancovat se chtěli i někteří členové jeho kanceláře,“ řekl deníku Právo jeden z Fischerových poradců Jan Stránský. Poradní tým se podle jeho slov sešel hned v pondělí poté, co Fischer své stanovisko sdělil médiím.

Poradci také vydali prohlášení, ve kterém čtrnáct z patnácti poradců vyjadřuje svou podporu knížeti. „Podporujeme jednoznačně Karla Schwarzenberga na funkci prezidenta České republiky a vyzýváme všechny voliče, aby v druhém kole neopomenuli volit,“ píší. Jan Fischer ve svém prohlášení uvedl jako hlavní důvody svého rozhodnutí to, že Zemanovy „názory jsou jasné, dlouhodobě známé a nebojí se nést za působení ve vládě svou kůži na trh“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…