Schwarzenberg poděkoval Dejdarovi, podporu od Fischera nečekal

21.01.2013 22:45

Kandidát na prezidenta se vyjádřil ke kauze, kdy Jiří Stránský odsoudil Martina Dejdara za podporu protikandidáta Miloše Zemana. Vydal také prohlášení k tomu, že stejně jako Dejdar se zachoval i neúspěšný Jan Fischer.

Schwarzenberg poděkoval Dejdarovi, podporu od Fischera nečekal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kdo bude nakonec prezidentem České republiky, Miloš Zeman nebo Karel Schwarzenberg ?

Stránského si Schwarzenberg váží, stejně tak Dejdara. " Jiřího Stránského znám dlouhá léta. Tento muž si zaslouží naši úctu za statečnost, kterou projevil během dlouhé doby, kdy byl vězněn za minulého režimu. Jeho seriál Zdivočelá země je asi nejskvělejší dílo osvěty o naší nedávné minulosti pro nejširší veřejnost,“ uvedl Schwarzenberg.

Jednoznačně zdůraznil, že každý má právo podporovat kohokoli. „Osobně jsem vděčen každému, kdo jasně vysloví svůj politický názor. Tudíž i jemu patří mé poděkování,“ říká kandidát na prezidenta.

U Fischera Schwarzenberga zarazilo, že původně v kampani usiloval o změnu. „V prvním kole prezidentské volby se Jan Fischer vymezoval proti Miloši Zemanovi a uváděl, že z kandidátů má názorově nejblíže ke mně. Minulý týden pak sdělil, že to bylo jen proto, aby získal podporu mých voličů pro druhé kolo. Nyní mění názor. Věřím, že lidé, kteří volili Jana Fischera na základě jeho proklamací, pochopí, že jsem pro ně stále přijatelnější než Miloš Zeman,“ připomněl Schwarzeberg.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…