Jan Fischer nepotěšil fanoušky knížete: Chválil jsem ho, jenže...

18.01.2013 7:23

Neúspěšný kandidát Jan Fischer stále neví, zda v druhém kole přímé volby hlavy státu podpoří Miloše Zemana či Karla Schwarzenberga. Byť se před prvním kolem vyjádřil, že je mu blíž kníže, nyní přiznává, že je vše jinak. Podporu totiž hlásal v době, kdy počítal se svým postupem a využitím Schwarzenbergových hlasů.

Jan Fischer nepotěšil fanoušky knížete: Chválil jsem ho, jenže...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

„Nikoho nenapínám. Možná tak sám sebe. Nesouvisí to s žádným bártrováním. Mám dost práce sám se sebou,“ cituje Fischera MF Dnes. Před prvním kolem voleb se Fischer vyslovil pro knížete, přesněji řečeno, že je mu tento kandidát ze všech nejbližší.

Vzkazy a signály

„To bylo v době, kdy jsem mohl počítat, že budu pro druhé kolo potřebovat i hlasy jeho voličů. Situace se ale změnila,“ dodává pro noviny neúspěšný kandidát s tím, že si to prostě musí rozmyslet. Fischer rovněž přiznal, že dostává od obou štábů kandidátů „určité vzkazy a signály“.

Někteří Fischerovi podporovatelé z kruhu nejbližších jsou ale pevně rozhodnuti pro volbu knížete, se kterou naléhají na samého expremiéra. Podle Jana Pirka, který neúspěšnému kandidátovi pomáhal s kampaní, má Fischer s knížetem osobní problém. Myslí si totiž, že jej o postup do druhého kola připravila kritika členství v KSČ, za kterou mohou podporovatelé právě ministra zahraničí.

Doporučení tak může skoro 850 tisíc voličů čekat těsně před druhým kolem voleb.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: jno

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…