Hušák: Můj plat byl pouze dva miliony. Ne pět, jak tvrdí Jansta

10.05.2012 19:27

Bývalého šéfa loterijní společnosti Sazka Aleše Hušáka čeká žaloba nejen od Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV), ale i České obce sokolské. A jak Hušák v pořadu Impulsy Václava Moravce tvrdil - nic jiného jim ani nezbývá, aby se nezesměšnili.

Hušák: Můj plat byl pouze dva miliony. Ne pět, jak tvrdí Jansta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aleš Hušák

Podle Aleše Hušáka, bývalého šéfa Sazky, jsou prohlášení předsedy ČSTV Miroslava Jansty mylné a nepravdivé. Proto se Hušák na soudní řízení těší. „Já se osobně domnívám, že jim nic jiného ani nezbývá, aby se nezesměšnili,“ prohlásil. Příběh se totiž podle něj konečně rozuzluje a brzy se zjistí, kdo měl v tomhle příběhu jakou roli. Především Jansta, podle médií jeden z nejvlivnějších lidí v zákulisí české politiky.

Hušáka čeká žaloba kvůli špatnému finančnímu hospodaření Sazky a jako důkaz má Jansta údajně 77stránkový dokument. I tady se Hušák ohradil.

„Můj plat byl kolem roku 1995 kolem 280 000 korun. Rostl k částce asi 950 000 korun. Peníze jsem bral podle smlouvy, a to kolem 1 % odměn ze zisku společnosti, abych měl 14. a 15. plat.,“ hájil se Hušák. Poslední plat, o kterém se tak často mluví, měl údajně "jenom" kolem dvou a půl milionu korun. V žádném případě pět či jiná čísla, kterými se Jansta ohrazuje. „Proto doufám, že má Jansta čísla podložená a dal by za ně ruku do ohně,“ dodává.

Obrazy za 33 milionů

Dalším bodem zprávy jsou například luxusní vozidla, soukromá letadla či obrazy za 33 milionů. „To tzv. umění byly obrazy nakoupeny v průběhu 12 let,“ tvrdí. Společnost Sazka totiž vydávala vlastní kalendáře.

„Až zmizí vliv revolučních písní a můj popel bude rozprášen do Rýna, tak zůstanou strohá čísla. A zůstane tam kolem 15,5 miliardy korun, které jsem investoval do sportu,“ dodal Hušák na konec pořadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…