Islanďané nepochopili vtip se sopkou. Podle nich ho vymyslel Paroubek

22.04.2010 12:50

ODS i ČSSD se distancují od billboardu, na kterém Jiří Paroubek bojuje proti soptícímu vulkánu. Islanďanům se plakát líbí, ovšem považují ho za Paroubkův projekt.

Islanďané nepochopili vtip se sopkou. Podle nich ho vymyslel Paroubek

Kdyby Jiří Paroubek kandidoval na Islandu, měl by tam už nyní několik fanoušků. Tvář šéfa Lidového domu se totiž objevila v tamních médiích díky billboardu karikujícím předvolební sliby ČSSD. „Zruším Eyjafjallajökull," slibuje na plakátu Paroubek, že vysvobodí Evropu z mraku popela islandské sopky.

S tímto sloganem se předseda ČSSD dostal až na islandský zpravodajský server Dv.is, který napsal, že plakát je součástí Paroubkovy předvolební kampaně a že si jím lídr sociálních demokratů utahuje ze svých kritiků.

Jenže Lidový dům o existenci plakátu nic neví, natož, že se Paroubek stal „hrdinou" islandského zpravodajského portálu.

„To snad ani nemůžete myslet vážně, že bychom si něco takového nechali sami natisknout," rozčiloval se v rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz Jaroslav Tvrdík, šéf Paroubkovy volební kampaně.

"Ten Paroubek je vtipný"

Jenomže Islanďané si to myslí. „Je to vážně vtipné, že si ze sebe ten Paroubek dokáže dělat legraci a parodovat své vlastní volební slogany. Že si k tomu vybral Eyjafjallajökull, mne neuráží. Naopak mě to pobavilo," řekl ParlamentnímListům.cz čtenář serveru Dv.is Axel Pétur Axelsson.

"A není to snad tak, že si dělá Paroubek srandu sám ze sebe?," podivoval se další čtenář Sigpór Sigpórsson. Přidala se i paní Birna Magnusdottir: "Váš kandidát na premiéra Paroubek žertovně láká voliče, ne?"

Kde islandští novináři vzali mylnou informaci, že za plakáty stojí sám Paroubek, redakce serveru Dv.is ParlamentnímListům.cz nevysvětlila. Vyznat se v plakátových kampaních je ovšem složité i pro české novináře.

Tvrdík: To je jasné ODS nikdy nic nepřizná

Mluvčí ODS Martin Kupka totiž ParlamentnímListům.cz navzdory tvrzení některých médií popřel, že by soptící billboard nechal natisknout volební štáb strany. „Ani pražská ODS s tím nemá nic společného," přidal se šéf kampaně v Praze Tomáš Chalupa.

"To je jasné, ODS nikdy nic nepřizná. Ale je to jasně jejich práce, to provedení zcela odpovídá jejich stylu," myslí si své Tvrdík.

Připomněl přitom, jak občanští demokraté dlouho mlžili okolo billboardů „zruším ranní kocovinu" nebo „vrátím Elvise". Tehdy se ukázalo, že za karikaturami předvolebních plakátů ČSSD skutečně stojí Chalupův tým.

Jenže redakci ParlamentníchListů.cz to potvrdil teprve až po dvou týdnech místopředseda ODS David Vodrážka. A do té doby si občanští demokraté odpověď na otázku ohledně posměvačných sloganů přehazovali mezi sebou jako horký brambor.

ČTĚTE TAKÉ:
Paroubek bojuje proti kocovině. Kdo za billboardy stojí, ODS prý neví
ODS uvádí: Vytvoř svého Paroubka, nejlepšího otiskneme 

Foto: repro

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Černý

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…