Jak někdo může volit Věci veřejné? Německý komentátor nechápe

17.04.2011 12:28

Komentátor prestižních německých deníků označuje Věci veřejné za sektu. Právě díky VV se prý současná vládní koalice utápí v problémech. Ve prospěch ODS, která bývá s Kauzou VV spojována, hovoří fakt, že je nejúspěšnější politickou stranou v polistopadové historii.

Jak někdo může volit Věci veřejné? Německý komentátor nechápe

Současná česká pravice se topí. Je o tom pevně přesvědčen komentátor deníků Die Welt či Welt an Sonntag Hans-Jörg Schmidt, který své názory prezentuje i na blogu Aktuálně.cz. Topí se především díky aféře Věcí veřejných a stoosmnáctkou politická síla přichází vniveč, reformy se nekonají.

Česká politika je plná intrik        

„Nikdy jsem nepochopil, jak je možné volit uskupení, jako jsou Věci veřejné. To, co se nyní odehrává v této sektě, se dalo očekávat. K tomu teď navíc přistupují intriky, bez nichž je česká politika zřejmě nepředstavitelná," píše Schmidt.

SLEDUJEME téma: Peníze za mlčení ve VV

Následně se pozastavuje nad tím, jak velké pozornosti se těší Kauza ProMoPro Alexandra Vondry (ODS). V nejrůznějších tunelech prý zmizelo podstatně více peněz a o těch se dnes nemluví.

Jedeme dál, bouřím navzdory

Za zmínku ovšem stojí, že největší pravicovou stranu v Česku lze, navzdory současné vládní krizi, označit za nejúspěšnější politickou stranu v polistopadové historii. Tato strana hned třikrát v polistopadové historii vyhrála volby, na správě země z parlamentních lavic se podílela přes deset let a její zakladatel už osmým rokem zastává post prezidenta České republiky.

Související:

Topolánek to prý přiznal. Politika je ještě větší svinstvo, než čekal

Vít Bárta: Chráním Nečase. Má to těžké

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

5:30 Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

Po premiéru Petru Fialovi se dočkal i starosta Prahy-Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Zemědělci mu před…