Kalousek tvrdí: Mám důkazy proti Lessymu

18.07.2012 9:12

Ministr financí Miroslav Kalousek z TOP 09 tvrdí, že dnes ve sněmovně předloží nezpochybnitelné listinné dokumenty, které prokazují, že policejní prezident Petr Lessy nemluvil pravdu. Kalousek to řekl dnes ráno pro Radiožurnál.

Kalousek tvrdí: Mám důkazy proti Lessymu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Naštvaný Miroslav Kalousek

„Sněmovně předložím nezpochybnitelné listinné dokumenty, které prokazují, že policejní prezident Lessy nemluvil pravdu,“ řekl Kalousek dnes v Ranním Interview Radiožurnálu. Úryvky z dokumentů se chystá právě dnes přečíst poslancům, poté je dá k dispozici bezpečnostnímu výboru. S materiály prý poté seznámí i média a veřejnost.

Ministr financí Miroslav Kalousek čelí kritice kvůli tomu, že telefonoval vyšetřovateli kauzy CASA Jiřímu Mazánkovi. Nedlouho poté, co mu za to vyčinil premiér Petr Nečas, telefonicky hovořil i s policejním prezidentem Petrem Lessym. Obsah hovoru pak oba muži vysvětlili před členy sněmovního bezpečnostního výboru. Jenže každý vyrukoval s jinou verzí.

Kalousek nyní tvdí, že Lessy se na jednání bezpečnostního výboru dopustil několika nepravdivých tvrzení a chce dnes poukázat na rozpory.

„Já pevně doufám, že i v opozici se najde někdo, pro něhož nesporné listinné dokumenty budou dostatečným motivem k tomu, aby se aspoň zamyslel,“ zmínil k tomu v Radiožurnálu Kalousek.

Premiér Nečas podle něj o dokumentech neví. „Pan premiér Nečas o tom dosud neví, doufám, že se to ode mne dozví ještě dnes ráno (před jednáním sněmovny),“ poznamenal ještě Kalousek.

Nedúvěra vládě i vyšetřovací komise

Připomeňme, o co jde. Kalousek minulý týden na výboru tvrdil, že s Lessym hovořil o policejních passatech, Lessy naopak mínil, že tématem hovoru byla kauza kolem letadel CASA. Jenže kvůli ministrovi Kalouskovi vyvolala opozice na dnes schůzi sněmovny o hlasování o nedůvěře vládě. Nesouhlasí s tím, aby Kalousek zůstával i nadále členem kabinetu.

Kauza letounů CASA tak bude opět dnes dominovat jednání sněmovny. Radiožurnál připomíná, že Věci veřejné kvůli případu zase žádají zřízení vyšetřovací komise. Sněmovní počty ale hrají do karet spíš koalici, která s největší pravděpodobností snahy opozice potopí. 

„Na to, abychom zjistili, kdo mluvil nebo nemluvil na bezpečnostním výboru pravdu, na to nepotřebujeme zřizovat komisi, volit předsedu s příplatkem a utrácet peníze za tajemníka. Na to mi stačí ony listinné dokumenty, které dnes poslancům předložím,“ poznamenal k tomu pro rádio Kalousek.

Kvůli kauze si navíc na Pražský hrad pozval Václav Klaus právě policejního prezidenta Petra Lessyho. Ten včera popřel, že by se chtěl vzdát funkce, jak tvrdil ministr vnitra Jan Kubice.

K čemu schůzka na Hradě nakonec povede, to ale prý Kalousek neví. „Já se nad tou schůzkou ani nezamýšlel. To bych pak spekuloval o motivech prezidenta republiky,“ dodal k tomu ministr financí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…