Není pravda, že Romové nepracují, říká člen budoucí romské strany

06.10.2011 14:45

Předseda přípravného výboru nově vznikající romské strany Štefan Tišer tvrdí, že nebudou oslovovat jen Romy. Rád by upoutal pozornost všech lidí, kteří se ocitli v sociálních problémech. Je také připraven rozbít stereotypní představu, že Romové jsou ti, kteří odmítají pracovat.

Není pravda, že Romové nepracují, říká člen budoucí romské strany

Štefan Tišer, člen rady vlády pro národnostní menšiny, je zároveň předsedou přípravného výboru nově vznikající romské strany, která by měla nést název Adaj, což v romštině znamená „Tady jsme." Romové zkrátka chtějí upoutat pozornost většinové společnosti na problémy, které jsou přehlíženy. Zprávu přinesl server Novinky.cz

Necílíme jen na Romy

Tišer v rozhovoru zdůrazňuje, že nová strana nechce usilovat jen o hlasy Romů. Chce oslovit např. i vzdělané lidi z většinové populace, kteří se ocitli na stejné lodi s Romy, dlouho nemohou najít práci a jejich životní situace se stále zhoršuje. Základním cílem strany je nastolit rovné příležitosti pro všechny občany Česka.

„Samozřejmě rovných příležitostí. Říká se, že tady jsou, ale ve skutečnosti žádné rovné příležitosti nejsou. Je tady diskriminace, rasismus, xenofobie. Nechceme sociální dávky, chceme chodit normálně do práce. Podsouvá se nám, že nemáme vzdělání, ale jak není slušné zaměstnání, slušné bydlení, tak vzdělání nemůže vzniknout. Všude včetně základních škol to stojí peníze," zdůvodňuje své stanovisko.

Pokud vše půjde podle představ přípravného výboru, tak se nová strana účastní regionálních voleb v roce 2012.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…