Óóó, Nečasova žena před objektivy. Prý jako Michelle Obamová

04.01.2011 5:39

Radka Nečasová se na oficiálních akcích příliš neobjevuje. Změna nastala v okamžiku, kdy ji a jejího muže, premiéra a předsedu ODS, přijal prezidentský pár na novoročním obědě v Lánech.

Óóó, Nečasova žena před objektivy. Prý jako Michelle Obamová

V podstatě všechna česká média v pondělí informovala nejen o společném obědu prezidentského a premiérského páru, ale také o Radce Nečasové. Ta se totiž mezi novináři často neukazuje. Pozornost jí věnovala jak Česká tisková kancelář, tak i například bulvární Blesk. "Zatímco pro prezidentovu choť jde už o zaběhaný rituál, Radka Nečasová se novoročního obědu v Lánech účastní poprvé stejně jako její manžel, kterého vynesly do křesla předsedy vlády loňské květnové volby," napsala ČTK. Blesk kromě klasického informování hodnotil především slavností róby obou žen.

NAPSALI JSME:


Podle kritičky Františky Čížkové není Livia Klausová tou, která by ve vaně plné voňavé pěny listovala magazíny Vogue či Elle. "Těmi jistě nelistovala ani manželka premiéra úřednické vlády Fischera, která se loni do Lán povinně dostavila. Navíc musela čelit nadváze, která výběr modelů tvrdě limituje," uvedla Čížková. Vzhled manželky prezidenta republiky přesto pochválila. Obdobně ve svém hodnocení postupovala u manželky Petra Nečase Radky.

"Žena premiéra zbytečně sáhla po tmavé barvě a kostýmku, který z ní dělá konzervativní ženu, jež se snaží být kreativní, jak to jde. Klasickou pouzdrovou sukni oživila sáčkem s vetkávaným vzorem s nařaseným límcem - nejspíš to je model módního ateliéru czech made. Mimochodem nařasené šálové límce často zdobí i kreace první dámy státu Livie..."

Mají to za sebou

U obou dam to prý mohlo být lepší. Co ale kritička podotýká, je skutečnost, že lepší by to mohlo být také u manželky amerického prezidenta Michelle Obamové. Právě k ní tak Livii Klausovou a Radku Nečasovou přirovnala. "Takže, o nic nejde. Manželky mocných mužů se povinně předvedly. Mají to za sebou. Obídek byl skvělý, pánové došli k názorové shodě. Nový rok nám dobře začíná," doplnila závěrem kritička Čížková. Nadšené, ale ani naštvané reakce její postoj nevzbudil. Oproti médiím se čtenáři nad outfitem dam příliš nepozastavovali.

Co se samotné schůzky týká, prezident Václav Klaus si po novoročním obědě nepochvaloval menu, ale místo toho se pustil do cupování médií. Důvodem byla předvánoční schůzka koaličních špiček u Klause na Pražském hradě. Tam se údajně upekla dohoda, za níž byly Věci veřejné ochotny podržet vládu při hlasování o nedůvěře.

"Považuji to za největší absurditu za léta, co média udělala a napsala," neservíroval Klaus novinářům svoji odpověď na to, že o něm psali v souvislosti s porušením parlamentního systému, kdy údajně převzal za Petra Nečase otěže v čele vlády a potažmo i v ODS.

Klaus si totiž na Pražský hrad těsně před hlasováním o nedůvěře vládě 21. prosince pozval špičky koaličních stran. Šéf Věcí veřejných Radek John pak po dlouhém jednání informoval o tom, že poslanci z VV vládu při hlasování ve sněmovně podpoří.

"Váhal jsem celých 14 dní, jestli mám vystoupit s tiskovou konferencí, kde bych se strašně zlobil nad nápady některých vašich kolegů, že tady porušuji systém parlamentní demokracie vytvářením tajuplných dohod," řekl na to Klaus a dodal: "Dnes a denně psali novináři nesmyslné články. Žádná dohoda tam uzavřená nebyla. Vůbec ne na papíře, ale ani bez papíru. Nedomlouvali jsme se ani o žádných jménech, ani o tom, že by prezident měl dostat větší podíl na rozhodování o zahraniční politice státu."


Dále čtěte:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…