Policisté vyjíždějí k falešným oběšencům. Vzdorují vládě peněz

09.01.2012 13:43

Pražská policie od rána vyjíždí k figurínám oběšenců, které jsou na různých místech hlavního města. K akci se přihlásila neznámá iniciativa PRAK, podle níž jde o vyjádření nesouhlasu s "vládou peněz", která prý vede mnoho lidí k zoufalým činům. Policisté figuríny za pomoci hasičů sundávají, řekla ČTK mluvčí policie Jana Rösslerová.

Policisté vyjíždějí k falešným oběšencům. Vzdorují vládě peněz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie ČR

"Už jsme měli dva výjezdy. V 08:00 do Letenských sadů, konkrétně na kyvadlo, kdy jsme tam za pomoci hasičů sundali figurínu z kyvadla," popsala ČTK Rösslerová. Podruhé policisté vyjeli ke stanici metra Vltavská, kde visel falešný oběšenec na otočném billboardu.

Dnešní společnost si zakládá jen na penězích

Podle anonymního e-mailu, ve kterém se k organizaci akce iniciativa PRAK hlásí, byly figuríny i na dalších místech Prahy. Například na Štefánikově mostě, u stanice Staroměstská na stromě či na bigboardu umístěném v parku na Těšnově. Oběšenci mají viset i v části Praha 2, na Žižkově a v Karlíně.

Podle internetové stránky PRAK měření úspěchu penězi neúspěšné lidi dovede k sebevraždě. Sebevražda je prý připomínkou hodnot, na kterých stojí současná společnost. "Těžko se divit sebevraždám neúspěšných ve společnosti, kde jsme posuzováni a sami sebe často posuzujeme podle toho, kolik vyděláme," zdůvodňují iniciátoři akce.

Podle Rösslerové policisté ve spolupráci s hasiči postupně odstraní i další figuríny. Akce nebyla nahlášená na pražském magistrátu, proto jejím autorům hrozí pokuta za přestupek, dodala mluvčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…