Poslanci vynadali odborům do teroristů a takhle to schytali

15.06.2011 15:51

JINÝMA OČIMA Poslanec TOP 09 Daniel Korte se s vyjádřeními o odborech příliš nemaže. Zastánci odborů mu pak naopak posílají nelichotivé reakce na mail. Tentokrát to s ním schytal i poslanec ODS Marek Benda.

Poslanci vynadali odborům do teroristů a takhle to schytali

Likvidací bylo kvůli kritice odborů vyhrožováno i poslanci ODS Michalu Doktorovi. Dalším „pánem na holení" se stal Daniel Korte, který odboráře kvůli jejim extremistickým výrokům jednou přirovnal k lůze.

více:

Teroristické prostředky odborů

Nyní nespokojený občan zpražil sakumprásk Korteho, místopředsedu poslaneckého klubu ODS Marka Bendu, ale i prezidenta republiky Václava Klause a ministra zahraničí Karla Schwarzenberga.

Korte i Benda zkritizovali odborářskou blokádu silnic. „Blokáda silnic je zásahem do ústavně garantovaného práva občanů na svobodný pohyb, který je zakotven v listině práv a svobod. Při porušení tohoto práva je státní moc povinna zasáhnout všemi prostředky," sdělil serveru ParlamentníListy.cz poslanec z TOP 09 Daniel Korte.

K tématu: Vládo, neustupuj odborům. Jde o budoucnost dětí, varují poslanci koalice

„Blokádu považuji za jasný projev slabosti odborářů. Protože nejsou výpadkem své činnosti schopni efektivně otrávit život ostatním občanům, snaží se tak činit nezákonnými a v podstatě teroristickými prostředky. Braní si ostatních občanů za rukojmí svých politických představ je nelegální i nelegitimní. Doufám, že policie bude postupovat stejně jako v jiných případech narušování veřejného pořádku a dopravy," řekl pro ParlamentníListy.cz místopředseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda.

Podle informací od odborů nakonec blokády Praha nezažije. Lídr Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek po jednání s pražským primátorem Svobodou sdělil, že místo blokád uspořádají stávkující průvod městem. 

více: Odboráři se chovají jak teroristé, zlobí se právník Benda. Pravice kýve

Poslední hodinka

„Korte, ty si nedáš pokoj, tvůj obličej je tak nápadný, že tě asi někdo v Praze počechrá (neboj já to nebudu, kvůli tobě do Prahy nepojedu). Ty tvé výblitky pouze eskalují situaci. Vyslovuji domněnku, že jsi stejně dementní jako Benda - lžidoktor. Co to je to tvoje „všemi prostředky". To chceš taky do odborářů střílet. To by byla podle mne tvoje poslední hodinka," vyhrožoval poslanci Kortemu pisatel „Weber" v reakci na jeho vyjádření.

„Moje ústavní právo Korte je to, že mi nebudou do života mluvit a rozhodovat o mém životě zloději a podvodníci. Jste lumpové (výraz Klause), kde 115 hlasy ode mne budete chtít abych platil vaše zlodějiny, kdy rozkrádáte vy a vaši soukmenovci ročně z rozpočtu cca 250 miliard korun na státních zakázkách a dále i ve městech další. Kdyby jste měli zájem o vyrovnaný rozpočet (byl by samozřejmě plusový), tak zamezíte rozkrádání a zlodějinám, to by jste ale okradli sebe. Vždyť tvůj skutečný vůdce, Korte, (aristokrat je jenom sprosté pimprle, které neumí mluvit) má postavený život pouze na zlodějinách - začal už na ministerstvu války," trefil se i do předsedy TOP 09, „aristokrata" Schwarzenberga Weber.

K tématu: Poslanci pravice o odborářích: Nenávistná lůza

Dělání si do hnízda

A následuje i agresivní reakce na Marka Bendu. „Bendo Marku, který jsi v životě hovno dělal, pouze tvůj tatík, tě dostal do parlamentu a od té doby vidíme pouze tvůj otlemený obličej a posloucháme tvé nechutné výblitky. Ještě jsi stačil ´studovat´ v Plzni a to podvodně (tak jak je o u ODS zvykem - život je podvod) a to je vše," ozývá se "hlas z lidu".

"Někde jsem četl, že chceš být předsedou ústavního soudu - ono v tomto státě, kde prezidentem může být člověk, který byl do funkce zvolen podvodem, který rozděluje národ místo toho, aby ho stmeloval a který (musím napsat v neposlední řadě), krade pera v cizině, tak je možné všechno. Pánové děláte si pěkně do hnízda," uzavřel svůj dopis Weber.

Psali jsme:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…