Sněmovna dnes uctí exprezidenta Havla a projedná vrácené zákony

20.12.2011 6:55

Sněmovna dnes na pietním shromáždění uctí památku bývalého prezidenta Václava Havla, který v neděli zemřel ve věku 75 let. V předsálí jednacího sálu budou mít poslanci až do středy k dispozici kondolenční listiny. Na začátku schůze promluví předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová. Poté by se poslanci měli věnovat zejména zákonům, které jim s pozměňovacím návrhem vrátil Senát.

Sněmovna dnes uctí exprezidenta Havla a projedná vrácené zákony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přestávka ve sněmovně

Jedním z vrácených zákonů je návrh, který umožní zapojit příjmy z dividend polostátních firem do důchodového systému. Senátoři navrhli rozšířit okruh účelů také o rozvoj průmyslových zón.

Jste ředitelem školy? Ve funkci zůstanete jen šest, plánují poslanci

Poslanci by také měli opět rozhodovat o podobě zdanění hazardu. Původně schválili rozdělení odvodů na třetiny a to tak, že o jedné třetině by rozhodovaly samy loterijní firmy. Senát však schválil jinou úpravu, která počítá s rozdělením odvodů mezi stát a obce, kterým má zůstat také poplatek z hracích automatů.

Vše k tématu skon Václava Havla

Sněmovna by dnes měla opětovně posoudit novelu školského zákona. Tato novela počítá s tím, že ředitelé škol by měli mít své místo jisté jen na šest let. Neměli by už být jmenováni na dobu neurčitou. Zavedení délky funkčního období se má dotknout i současných dlouholetých ředitelů škol, kteří by podle předlohy mohli skončit už v polovině příštího roku. Tito ředitelé by podle Senátu měli přijít o místo jen tehdy, pokud zřizovatel školy bude chtít najít v konkurzu někoho jiného.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…