Sněmovna odvolala členy dozorčích rad u státních fondů

23.03.2011 13:51

Sněmovna dnes odvolala část členů dozorčích rad některých státních fondů. Například z dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) poslanci odvolali svého bývalého kolegu z KDU-ČSL Jiřího Carbola.

Sněmovna odvolala členy dozorčích rad u státních fondů

V dozorčí radě Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) skončil také bývalý lidovecký poslanec Jiří Hanuš. Jejich nástupce zvolí sněmovna na své další schůzi, která začne koncem dubna, i když měla tento bod zařazený na programu své současné schůze a volit je měla dnes.

Z peněz SFDI stát financuje hlavně výstavbu silnic a železnic, SZIF spravuje a kontroluje většinu zemědělských dotací.

Carbolovi a Hanušovi by podle předsedy sněmovní volební komise Jana Vidíma (ODS) skončilo jinak volební období 4. listopadu 2013. Z dozorčí rady Pozemkového fondu odvolali poslanci dalšího svého bývalého kolegu z KDU-ČSL Jana Grůzu a reprezentanta Strany zelených Tomáše Havlíčka. Volební období by jim skončilo 20. června 2012.
    

Vidím řekl ČTK, že důvodem pro personální výměnu byla žádost vládní strany TOP 09, která nemá žádné zastoupení v dozorčích radách uvedených institucí.     

Sněmovna také jmenovala na devět volných míst devět členů dozorčí rady Grantové agentury ČR. Na deset volných míst v dozorčí radě Technologické agentury ČR jmenovali poslanci také devět členů.

Čtěte také:

Minulý týden ve sněmovně:


    


    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…