Svědek kauzy CASA: S lidmi z Omnipolu jsem se přátelil, nic víc

26.07.2012 19:40

Pilot Karel Daňhel přiznává, že se mu výrazně změnil život, když začal mluvit o tom, jak robíhal nákup letounů CASA. V aféře, která ohrožuje i politické špičky, se stal klíčovým svědkem a následně se kolem něj začaly dít neuvěřitelné věci.

Svědek kauzy CASA: S lidmi z Omnipolu jsem se přátelil, nic víc
Foto: hns
Popisek: Letadlo CASA

Jak rekapituluje server Aktuálně.cz, nejprve Daňhel přišel o bezpečnostní prověrku, která je podmínkou pro práci v armádě. Bylo mu kladeno za vinu, že pravidelně bere peníze od zbrojařské společnosti Omnipol. Sám přiznává, že jako pilot a letecký expert byl po celou dobu projektu nákupu letadel CASA ve spojení s jeho manažery.

„Z této doby může mít vojenské zpravodajství mnoho odposlechů, i ohledně soukromých telefonátů, které se dají v případě potřeby účelově použít,“ odhaduje letec. Připouští rovněž , že kontakty časem přerostly čistě profesionální úroveň.  „S Omnipolem jsem spolupracoval po celou dobu projektu. Po určité době s tím, jak spolupráce nabírá na tempu, se hroty otupí a stanete se přáteli,“ vysvětluje.

Pokud jde o údajné peníze od firmy Omnipol, připouští pouze to, že si od jednoho z jejich manažérů nějaké peníze vypůjčil. „Rozhodně mi žádné peníze nedal Omnipol, jak je prezentováno. Pouze v konkrétní chvíli, daném okamžiku, mi konkrétní osoba půjčila 10 tisíc ze svých osobních úspor. Toto nelze spojit se společností Omnipol,“ vypovídá.

Jdou po mě a ani se tím netají

Druhým útokem na jeho osobu bylo jeho zadržení a obvinění ze sexuálního zneužití nezletilé dívky. Podle Daňhelovy advokátky vše stálo pouze na výpovědi nezletilé dívky, na kterou navíc prý policie vyvíjela nátlak. Daňhel se domnívá, že za touto akcí mohlo stát vojenské zpravodajství.

„Oni se tím ani netají. Od 22. března 2012 jsem v dispozici, v podstatě mimo službu, a stále mě odposlouchávají, a to včetně soukromého telefonu. Takhle vznikl podnět ke korupci, zneužívání a věřím, že už se chystá dalších x obvinění,“ myslí si Karel Daňhel.

Rozhodně však popírá, že by mu kvůli vyšetřování kauzy CASA volal ministr financí Kalousek, který už v této souvislosti obvolal řadu osob. „Ne nevolal, to můžu odpřisáhnout,“ ujišťuje korunní svědek.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…