Způsob a načasování protestu lékařů se mi nelíbí, hodnotí Gazdík

10.01.2011 11:04

V České republice už podalo výpověď 3773 lékařů, kteří se tak připojili ke kampani Děkujeme, odcházíme. Poslanci Petru Gazdíkovi (TOP 09) se jejich počínání nelíbí a považuje ho za vydírání.

Způsob a načasování protestu lékařů se mi nelíbí, hodnotí Gazdík

„Nelíbí se mi především způsob a doba, v jaké se výpovědi rozhodli podat. To skutečně považuji za vydírání," poznamenal pro ParlamentníListy.cz Gazdík.

Vláda by podle něj sice byla schopna udělat nějaké vstřícné kroky, ale bylo by to nespravedlivé vůči ostatním profesím. „Existuje řada lidí, kteří by chtěli mít platy jako v Německu. Ale v době ekonomické krize to zkrátka není možné. I proto poslanci TOP 09 podporují našeho ministra zdravotnictví v tom, jak nekompromisně a neústupně situaci řeší," řekl Gazdík.

Ozdravení zdravotnictví?

Odchody lékařů mohou dle Gazdíkových slov naopak naše zdravotnictví doslova ozdravit. „Nedávno jsem četl statistiku evropské organizace OECD, ze které vyplývá, že v České republice je relativně málo pacientů na jednoho lékaře. V tom případě ale odchody lékařů zdravotnictví výrazně zefektivní. Jejich odchodu se nebojím a jsem přesvědčen, že prázdná místa po nich rychle zaplní jiní lékaři," uvedl ParlamentnímListům.cz Gazdík.

Podle ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09) stoupl v České republice počet lékařů za posledních deset let o přibližně 3500 doktorů. „Odchody lékařů tak maximálně způsobí to, že se opět dostaneme na číslo před 10 lety," dodal ministr.

Sledujeme: EXODUS lékařů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Anna Biháriová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…