„Ciwe, to je parta.“ Marketingový expert si přečetl, co nového napsali u Bakaly o Zemanovi a jeho okolí. A nestačí se divit

15.01.2019 16:48

Server iHNned.cz vlastněný miliardářem Zdeňkem Bakalou, přinesl informaci, že někteří lidé pohybující se kolem prezidenta Zemana vydělávají na exekucích a na byznysu s chudobou. Článek vzbudil značnou pozornost i na sociálních sítích. Do vzrušené debaty o článku se zapojil např. marketér Jakub Horák, který dopomohl k velkému volebnímu úspěchu Pirátům.

„Ciwe, to je parta.“ Marketingový expert si přečetl, co nového napsali u Bakaly o Zemanovi a jeho okolí. A nestačí se divit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dlužník za hrobové místo

Inkasní nebo jinak řečeno vymahačskou firmu Credit management zná podle serveru celá řada lidí. Především ti, kteří jejím přičiněním přišli o střechu nad hlavou. Už v roce 2013 přitom vyšlo najevo, že akcie této firmy držel po nějaký čas v kapse i hradní kancléř Vratislav Mynář, který v roce 2006 držel dvě třetiny akcií společnosti a v roce 2011 jednu třetinu akcií.

„Firma si udržela i úzké napojení na prezidentskou kancelář. Akcionáři podniku, jehož obrat podle poslední zveřejněné účetní závěrky z roku 2016 činil téměř 24 milionů korun a zaměstnává 20 lidí, jsou Barbora Klouda Jestřábová, Kateřina Jestřábová a Vladimír Pavlík. První dvě jmenované jsou brněnské právničky, dcery známého advokáta Jiřího Jestřába, který je spolu se svým společníkem Richardem Tománkem největším sponzorem obou prezidentských kampaní Miloše Zemana a zároveň i významným sponzorem SPOZ,“ napsal server.   

„Přímé výhody z kontaktů na Hrad mají nejen Jestřáb s Tománkem, kteří například poskytují kanceláři prezidenta právní služby za miliony korun. Vydělává na nich i minimálně jedna z Jestřábových dcer. Poté, co Zeman v roce 2013 nastoupil do úřadu, získala Klouda Jestřábová práci v právním odboru prezidentské kanceláře, ze které ale po čase odešla a stala se samostatnou advokátkou,“ pokračoval server.

Když si to přečetl marketingový expert Jakub Horák, rýpl si do „hradní party“. Prezident se podle jeho názoru obklopuje opravdu zvláštními lidmi. Jeden z prezidentových lidí byl napojen na vymahačskou firmu, jak se ukázalo v případě Mynáře, další nosí na mobilu obrázek ruského prezidenta Vladimira Putina, což platilo o prezidentovu poradci Martinovi Nejedlém, a třetí několik let marně hledal neexistující článek. Tato narážka nepochybně patřila hradnímu mluvčímu Jiřímu Ovčáčkovi a jeho marnému hledání neexistujícího článku Ferdinanda Peroutky s názvem „Hitler je gentleman“.

„Ciwe to je parta – jeden těží v lánský oboře kámen, druhej vymáhá dluhy a provozuje lichvu, třetího sponzoruje podezřelá čínská firma, čtvrtej má na mobilu fotku Putina, pátej hledá článek...,“ napsal doslova Horák.

Lidé v diskusi pod příspěvkem konstatovali, že je to smutný obrázek Pražského hradu, když si uvědomíme, že další člen této skupiny „bleje na klenoty“. Prý je to všech „vychcanců král“.

V diskusi však zazněl i názor, že když měl uchazeč o prezidentský úřad Jiří Drahoš vysvětlit, jak zajistí, aby se kolem něj nepohybovaly podobné osoby, odpověděl prý „nevím“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …