Do prdele s nimi všemi, pravil parlamentní předseda o uprchlících

20.07.2016 13:14

Kvůli násilnému útoku mladého afghánského utečence v jednom z německých vlaků, ke kterému došlo v pondělí večer, se rozlítil předseda slovenského hnutí Sme rodina Boris Kollár i předseda ĽS Naše Slovensko Marian Kotleba. Píše to server ParlamentnéListy.sk.

 Do prdele s nimi všemi, pravil parlamentní předseda o uprchlících
Foto: ČT24
Popisek: Marián Kotleba

17letý afghánský utečenec zaútočil v pondělí večer na cestující ve vlaku na trase mezi Treuchtligenem a Würzburgem v německé spolkové zemi Bavorsko. V rukou třímal nůž a sekeru, následně jej policisté při pokusu o útěk zastřelili. K útoku se poté přihlásila teroristická organizace Islámský stát. 

Hnutí Sme rodina následně odmítlo jakékoliv ústupky v imigrační politice. „A naopak budeme v této otázce požadovat nekompromisní stanovisko Slovenské republiky jako předsedající země Rady EU,“ píše se na oficiálním facebookovém profilu hnutí. Zároveň uvedlo, že muslimská imigrace do Evropy je existenční hrozbou pro náš kontinent. 

Původní text ZDE.

„Nesmíme dopustit, aby tato havěť přišla i na Slovensko! Nechť nás nálepkují, jak chtějí, ale žádné kvóty, žádné imigranty. Toto je Evropa, ne chalífát,“ uvedl následně poslanec hnutí Petr Pčolinský.

Lídr hnutí Boris Kollár byl ještě ostřejší. „Tak toto už je vážně moc. Do prdele s nimi všemi,“ podotkl.

K útoku se samozřejmě vyjádřili i kotlebovci. „Když vám někdo nabídne misku plnou imigrantů, z které jen 10 % zabíjí lidi, vzali byste si je k sobě? Kdo z vás, se zdravým rozumem, byste takovou misku přijal?“ otázal se lídr hnutí ĽS Naše Slovensko Marián Kotleba. 

„I kdyby 100 ‚lidskoprávních nevládkářů‘ na mě křičelo, že jsem xenofob a že mám předsudky i vůči neotráveným ‚cukrům‘, i tak bych radši odmítal celou misku,“ sdělil Kotleba. Podle jeho názoru se každý den potvrzuje, že i jeden jediný uprchlík je hodně. „Neboť i jeden stačí na to, aby ve jménu Alláha pozabíjel možná i vaši rodinu,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…