„Odhlašuju odběr!“ Český hokejista na Putinových Hrách budoucnosti. Křik na sítích

24.02.2024 16:41 | Monitoring

Ruský prezident Vladimir Putin se včera zúčastnil zahajovacího ceremoniálu Her budoucnosti. Společně s ním je zahájila například ruská krasobruslařka Kamila Valijevová, jež na konci ledna dostala čtyřletý zákaz za doping. Na sociálních sítích je některými za svou účast na hrách pranýřován český hokejista Nicholas Lang.

„Odhlašuju odběr!“ Český hokejista na Putinových Hrách budoucnosti. Křik na sítích
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Hry budoucnosti jsou hry, na nichž se soutěží ve velmi netradičních disciplínách, píše o tom například server iDnes.cz. Klasický sport je na nich propojován s tím virtuálním.

Akce se mimo jiné účastní také brněnský rodák Nicholas Lang, za což se na jeho adresu snáší vlna kritiky. Tu zmonitoroval mimo jiné Brněnský deník, který si povšiml bouřlivých reakcí na sociálních sítích. „Prachy od krve ti nesmrděj? Gratuluju. Chrrr, pfuj," napsal například Ondřej Šimo. 

„A když už jste si mysleli, že už tohle nebudete muset nikdy řešit, vyrazil český ,influencerohokejista' Nicholas Lang do ruské Kazaně na turnaj Games of the Future, politickosportovní projekt Vladimira Putina. Gratulujeme, posíláme klíčenku a odhlašujeme odběr," okomentoval účast Langa Vilém Franěk.

Sám Nicholas Lang se ohradil na instagramovém profilu. „Pro hloupé zfanatizované lidi, co nevidí za oponu a nemá smysl jim něco vysvětlovat. Nemůžu za to, že objevuju a ukazuju Česku světové trendy v hokeji," uvedl Lang s argumentem, že akce není podporována vládními organizacemi, což ale podle dostupných informací není pravda.

Psychiatrička Džamila Stehlíková pak na svém profilu na sociální síti X zaznamenala Putinův pozdrav na zahájení her. Nebyla sama.

„Ruský diktátor Vladimir Putin předvedl nacistický pozdrav na zahájení sportovních soutěží ‚Hry budoucnosti’ v Kazani. ‚Hodně štěstí!’ popřál Putin ruským sportovcům a zvedl pravou ruku ‚ke slunci’. Tato nacistická gratulace sportovcům je vyhřezlé Putinovo nitro. Neovládl se," uvedla Stehlíková.

„Velice zajímavým gestem zahájil diktátor Putin ,Hry budoucnosti', mezinárodní multisportovní turnaj ve 21 disciplínách. Kde jen jsem takto zvednutou pravou ruku už viděl ..." napsal i další uživatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ze všeho nejhorší jsou zfanatizovani idioti., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusespartyza8 , 24.02.2024 17:09:49
Američani mají na svědomí miliony civilních obětí, a furt se bude kopat jen do Rusa.

|  16 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…