„Takové hovado.“ Zbité Ukrajinky. „Lovkyně dezinformátorů“ odhalila celé jméno údajného útočníka

27.08.2023 11:37 | Monitoring

Uživatelka Twitteru s nickem Barbora Mercury, mezi „lovci dezinformátorů“ známá tvář, která se ovšem sama nevyhnula šíření dezinformací, napsala pár slov ke Zdeňkovi H., který skončil ve vazbě po víkendovém napadení dvou ukrajinských žen, ke kterému došlo před dvěma týdny. Zdeněk H. se živí jako kolotočář a žena provozovatele pouti, pro kterou pracoval, o Zdeňkovi H. mluví jako o nevinném a slušném rybáři. Pohled na sociální sítě však ukazuje, že Zdeněk H. nešetřil nenávistnými poznámkami.

„Takové hovado.“ Zbité Ukrajinky. „Lovkyně dezinformátorů“ odhalila celé jméno údajného útočníka
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Cela ve věznici. Ilustrační fotografie

V Plasích v okrese Plzeň – sever došlo v neděli 13. srpna k útoku na dvě Ukrajinky. O dva týdny později za to ve vazbě skončil Zdeněk H. Ten se podle informací serveru Seznam Zprávy živí jako kolotočář a útoku se dopustil poté, co v Plasích skončila pouť, na které pracoval. Žena provozovatele pouti Zdeňka H. označila za slušného člověka.

Je to pro nás v rodině choulostivé. Říkám vám, že to není pravda, jak se to teď povídá. Ty dvě Ukrajinky si to navzájem dosvědčily. Úplně to předělaly, udělaly si nějakou svoji verzi, protože to dosvědčila jedna druhé. A nevinný člověk za to teď pyká,“ uvedla. „Je to velká nespravedlnost. Je to člověk, který nikdy nebyl souzený, slušný člověk, rybář, který vůbec za nic nemůže,“ dodala.

Jenže pohled na sociální sítě ukazuje, že muž, který teď dlí ve vazbě, nešetřil na internetu nenávistnými poznámkami, na což upozornila např. uživatelka Twitteru s nickem Barbora Mercury.

„Vzpomínáte si, jak v březnu po Rajchliádě napadl agresivní flastenec Ukrajince v autě? Tehdy můj tweet okomentoval nějaký Zdeněk Holzknecht a já ho za to zablokovala. Koho by napadlo, že je to takové hovado, které v budoucnu zmlátí bezdůvodně dvě Ukrajinky v Plasích,“ napsala na sociální síti X.  

„Svět je malej. A karma zdarma,“ poznamenala k tomu v následné diskusi ředitelka Státního úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB) Dana Drábová.

Barbora Mercury promlouvá

Barbora Mercury promlouvá

Barbora Mercury promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Mně tolik nezajímá to jméno,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepejsek52 , 27.08.2023 12:48:01
Ale spíše celý vývoj konfliktu. Proč žádný novinář nezískal přímé svědectví nezúčastněných přítomných neboli svědků. že by snad svědectví byla nevhodná??

|  16 |  0

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…