„USA si nevybírají cíle podle svých přátel, nýbrž přátele podle svých cílů." Český politik posílá facku za oceán

25.08.2021 12:53 | Komentář

„Jakýkoliv problém, který v životě, v businessu či v politice nastane, můžete vyřešit pouze tehdy, pokud si otevřeně říkáte pravdu. Jakmile si lžete do kapsy, abyste přikrášlili skutečnost, tak se nikdy z ničeho nevyhrabete,“ uvedl motto advokát a předseda odborné komise pro právo a spravedlnost Trikolory Jindřich Rajchl na úvod komentáře k Afghánistánu, kde podle něj nešlo o boj proti terorismu.

„USA si nevybírají cíle podle svých přátel, nýbrž přátele podle svých cílů." Český politik posílá facku za oceán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Rajchl

„Šlo o mocenské zájmy USA a o ovládnutí trhu s opiem. Tato země je původem 90procentním celosvětové produkce této látky, jež je základem pro výrobu heroinu. Toť prostý fakt,“ uvedl Rajchl z Formace Trikolora Svobodní Soukromníci.
 

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci
 
Pokud by prý někdo skutečně chtěl bojovat proti státům financujícím a podporujícím světový terorismus, tak by musel do Saudské Arábie nebo do Íránu. „Nicméně ta první země si přízeň USA štědře platí a ta druhá má příliš silný vojenský arsenál, než aby se tam někdo odvážil vstoupit.
 

Anketa

Má naše účast v NATO smysl?

4%
94%
hlasovalo: 26249 lidí
Takže se opět vybral cíl, který se USA hodil do krámu a rozpoutala se další z celé řady naprosto pomýlených misí, která opět destabilizovala Střední východ, rozvrátila přirozený vývoj v další zemi a potenciálně způsobila problém s očekávanou migrační vlnou pro celou Evropu,“ uvedl Rajchl a dodává: „A já se ptám - jak dlouho jsme ještě ochotni tohle divadlo hrát a aktivně se na něm podílet?“
 
Následně uvedl pár dílů z téhle dle něj hororové telenovely
  • Jugoslávie a její humanitární bombardování, 
  • vymyšlené zbraně hromadného ničení v Íráku
  • bezdůvodné odstranění Kaddáfího v Libyi (mimochodem největšího sponzora prezidentské kampaně Nicolase Sarkozyho, jenž byl jedním z hlavních iniciátor invaze do této země - no řekněte sami, jestli není fajn zbavit se svého největšího věřitele?), které odstartovalo migrační vlnu do Evropy ze střední Afriky
  • financování a vyzbrojování tzv. umírněné opozice v Sýrii, která okamžitě odevzdávala všechny dodané zbraně ISIS
  • a teď debakl v Afghánistánu.
„Stále stejná písnička podle stále stejného scénáře. A my k ní zcela naivně přispíváme,“ říká Rajchl. 
 
 
Možná často slyšíte hlasy různých expertů, kteří říkají, že jsme členy NATO, a je tudíž naší povinností se zapojit, ale to podle Rajchla není pravda. 
 
„Sebevědomý český premiér by měl do centrály NATO hned na začátku vzkázat: "Nezlobte se, pánové, ale téhle šaškárny se odmítáme účastnit". A jak kdysi krásně řekl Petr Pelikán - odmítnout přidat naši vlaječku k legitimizaci mocenských cílů USA. Protože jinou úlohu tam naše armáda (při vší úctě k vojákům, kteří v těchto misích bojovali) nehraje,“ dodává. 
 

Anketa

Je dobře, že BIS podle tvrzení prezidenta Zemana odposlouchává jeho okolí?

hlasovalo: 12721 lidí
Kdyby měl říct jednu jedinou věc, za kterou se ve vztahu k naší zahraniční politice stydí, tak by to byl náš souhlas s humanitárním bombardováním Srbska. „Té země, která vystavila T.G.Masarykovi pas, aby mohl cestovat (Rakousko-Uhersko tomu chtělo zabránit). Té země, jejíž dobrovolníci sem na základě tzv. Malé dohody přišli bránit naše hranice před nacistickou agresí v roce 1938. Té země, která se odmítla účastnit invaze vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968. A my jim to při první příležitosti takhle krásně oplatili,“ uvedl advokát Rajchl. 
 
Sám za sebe říká, že pokud někdy bude mít možnost ovlivňovat zahraniční politiku ČR, tak všem těmto křižáckým výpravám řekne jasné NE. „Dokázali to Rumuni a Jugoslávci v roce 1968, kdy jim za to hrozily opravdu velmi tvrdé důsledky. Není důvod, proč bychom to nyní neměli dokázat my. Alespoň si budeme moci říct, že jsme se na tom nepodíleli. Jak je vidět právě v případě Rumunska a Jugoslávie, historie tento postoj jednou docení,“ doufá. 
 
Stejně tak by nás to prý legitimizovalo k tomu, abychom následné migrační vlně způsobené těmito invazemi mohli říct rovněž jasné NE! „My jsme se na tom nepodíleli, pánové, takže také odmítáme nést následky vašeho nesmyslného konání.“
 
„Jedno klasické úsloví říká, že USA si nevybírají cíle podle svých přátel, nýbrž přátele podle svých cílů. Pamatujme na to, až nás zase budou lákat, abychom naivně skočili na lep a zúčastnili se "preventivní invaze za účelem odstranění hrozby terorismu". Abychom v budoucnu nečelili dalším masivním migračním vlnám. A abychom se za sebe nemuseli stydět,“ uzavřel svůj komentář pro Parlamentní Listy.cz Jindřich Rajchl. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…