„Víc nepřátelsky naladěnou redaktorku už v ČT nemáte?!“ Jana Černochová vypěnila. Tohle se stalo ve štábu

06.10.2018 16:50

Do volebních štábů jednotlivých stran dorazili nejen členové a sympatizanti partají, ale také novináři, kteří politiky zpovídají. Poslankyně a starostka Prahy 2 Jana Černochová se velmi rozzlobila na redaktorku České televize Terezu Kručínskou.

„Víc nepřátelsky naladěnou redaktorku už v ČT nemáte?!“ Jana Černochová vypěnila. Tohle se stalo ve štábu
Foto: archiv
Popisek: Jana Černochová

Ve volebním štábu ODS se před kamery České televize postavila 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija a pokusila se zhodnotit právě skončené komunální volby. Redaktorka Tereza Kručínská chtěla vědět, proč se ODS v Praze tak ostře vymezovala proti Pirátům. „My jsme se právě v naší kampani nevymezovali, my jsme Pražanům nabízeli řešení,“ spustila Udženija. „Ale promiňte, ve vaší kampani bylo leckdy řečeno ‚pořádek proti anarchii‘, s jasným grafickým odkazem např. proti Pirátské straně,“ připomněla redaktorka. Na plakátech bylo sousloví „proti anarchii“ vyvedeno v černé a bílé barvě, což jsou barvy, kterými se skutečně prezentují čeští Piráti.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Udženija však trvala na tom, že ODS především nabízela pozitivní řešení. „Tak já teda nevím, ale my opravdu chceme pořádek proti anarchii a já anarchii vnímám jako nepořádek, jako chaos, jako neschopnost investovat. Ale pokud se Piráti sami hlásí k tomu, že jsou to oni, tak si myslím, že to je pak jejich problém a ukázka jejich politiky. My jsme rozhodně tímhletím opravdu necílili na Pirátskou stranu. My jsme opravdu cílili na ten chaos a nepořádek, abych ve vaší televizi nepoužila jiné slovo. Já vím, že mnozí lidé nás potkávali, my jsme měli kontaktní kampaň od února a všichni říkali ‚Za vás to v Praze fungovalo, teď to nefunguje‘,“ uvedla Udženija.  

Kručínská se ještě zeptala, zda bude ODS ochotna v Praze spolupracovat s hnutím ANO. „My jsme připraveni bavit se se všemi vyjma komunistů a chceme udělat všechno pro to, aby byla Praha znovu nastartovaná. Počkejme, jaké budou výsledky a teprve podle těch výsledků pojďme sestavovat koalice,“ sdělila Udženija.

Redaktorka Kručínská okamžitě připomněla, že ODS se v předvolební kampani vymezovala i proti premiérovi Andreji Babišovi. Udženija vysvětlila, proč. „Ano, protože Andrej Babiš přivzal komunisty znovu k moci, tak je logické, že se proti tomu vymezujeme. Já můžu explicitně garantovat, že tam, kde bude vyjednávat ODS, tak tam takováto koalice nebude,“ zdůraznila Udženija.

Nakonec odpověděla, že s hnutím Svoboda a přímá demokracie si neumí představit spolupráci. „I v SPD jsou lidé, se kterými můžeme v některých věcech souhlasit, nicméně pokud kandidují pod vlajkou SPD, tak je to velmi komplikované pro nás,“ uvedla Udženija.

Janu Černochovou redaktorka České televize pořádně rozzlobila. Svou nelibost dala jasně najevo na sociální síti twitter.

„Víc nepřátelsky naladěnou redaktorku vůči ODS, než je Tereza Kručinská, už v České televizi opravdu nemáte? Může nesnášet celou ODS a moji kolegyni Alexandru může dokonce i nenávidět, ale ať se laskavě při rozhovoru s ní chová jako profesionálka! Děkuji,“ napsala poslankyně.

Novinář Vojtěch Gibiš poznamenal, že mu reakce Jany Černochové připadá hysterická a podobná Babišovu volání, že „je to kampaň!“.

Černochová si to však nenechala líbit a znovu se ozvala. „Poukázat na to, že se, na rozdíl od jiných redaktorů ČT ve volebních štábech, chová jedna redaktorka vůči někomu neprofesionálně, je podle Vás projev hysterie. O.K. Takže jste hysterický ubožák vy. Zkuste si nechat předepsat nová antidepresiva,“ doporučila publicistovi.

Gibiš konstatoval, že jako bývalému voliči ODS je mu smutno z toho, co vidí. Černochová ale ještě neskončila a vyřkla slova o zvláštním pojetí svobody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…