101.359 korun dal pražský dopravní podnik za hrnky a propisky

25.01.2018 8:05

Co je potřeba k výkonu řádného zaměstnance pražského dopravního podniku? Podle smluv, které máme k dispozici, je těch věcí hned několik. Ekologická taška, propiska, bílé tričko nebo keramický hrnek. Přesně za tyto předměty totiž management podniku v čele s Martinem Gillarem utrácí milionové sumy.

101.359 korun dal pražský dopravní podnik za hrnky a propisky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

"Flash Disk 16GB s logem Pěvecký sbor DPP," "Pero propis.kov.s logem Pěvecký sbor DPP," "Taška pap.s log.Pěvecký sbor DPP 24x9x32" či "Triko bílé s logem Pěvecký sbor DPP". To jsou předměty, za které Pražané zaplatili více než sto tisíc korun. Jak? Scénář je opět stejný a totožný s tím, o němž jsme psali ve středu.

To totiž byly ParlamentníListy.cz upozorněny na vysoké výdaje za reklamní předměty. Konkrétně se jednalo o tašky, které DPP pořídil za přibližně 500 tisíc korun. Během středy, kdy jsme od této městské společnosti chtěli ony tašky vidět, se nám nikdo neozval a tyto igelitky za stovky tisíc jsme si tudíž nemohli prohlédnout.

Bílé prádlo by bylo. Zdali má ředitel Gillar i propisku a hrnek s logem, nevíme

Jak už jsme uvedli, scénář byl i v případě nákupu hrnků a triček totožný. Na jednom konci provazu je "Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost" a na tom druhém MONT GROUP s.r.o. z Kostice. Dodání zboží, jak vyplývá z oficiálních podkladů, bylo na konci loňského roku a splatnost 101.359 korun bez DPH zabere nanejvýš měsíc. Z objednávky navíc není vidět cena, za kterou jednotlivé kusy Gillarův DPP pořizuje.

A tak jsme se podívali na internet, abychom měli alespoň orientační přehled. Flashku 16GB bychom sehnali za 129 korun a obyčejné hrnky stojí od 50 do 300 korun. K čemu tyto předměty slouží, zdali cestujícím či jako dárky, o tom nelze najít ani písmeno. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…