Amnestie pomohla i dceři Klausova kancléře. Zahladí jí bouračku

02.01.2013 17:16

Amnestie prezidenta Václava Klause udělala radost i v jeho nejbližším okolí. Zahlazení svého trestu se díky rozhodnutí hlavy státu dočká dcera jeho kancléře Jiřího Weigla. Ta dostala v září podmínečný trest za způsobení dopravní nehody.

Amnestie pomohla i dceři Klausova kancléře. Zahladí jí bouračku
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Petr Nečas a Jiří Weigl

Původně byla Magdaléna Weiglová odsouzena k ročnímu vězení. Krajský soud v Praze jí však v odvolacím řízení zmírnil trest na dvouletou podmínku s čtyřletým odkladem. Zatímco původní trest by se jí nezahladil, podmínečné odnětí svobody ano.

„Amnestie se na ni vztahuje, budeme o ní rozhodovat a trest se jí potom vymaže,“ ujistil soudce Jiří Wažik z Okresního soudu Praha- Východ. Dceři prezidentova spolupracovníka však zůstává čtyřletý zákaz řízení a povinnost zaplatit rodinám mrtvé a zraněné spolužačky 650 tisíc. „Záznam v rejstříku trestů bude mít, než vykoná trest zákazu činnosti,“ upřesnil soudce pro server Lidovky.cz.

Sám Jiří Weigl na dotazy o amnestii pro svou dceru nereagoval, příliš sdílný nebyl ani její advokát Petr Zavřel. „Já jsem zatím neměl možnost se s amnestií seznámit, zřejmě se to na ni ale bude vztahovat,“ uvedl.

Weiglová havarovala, když v roce 2011 vezla dvě spolužačky z Brandýsa nad Labem. Na úzké silnici se údajně nezkušená řidička v prudké zatáčce lekla protijedoucího vozidla a strhla svůj vůz do stromu.

Jedna z jejích kamarádek svým zraněním podlehla v nemocnici, druhá byla vážně zraněna. Dcera kancléře měla v té době řidičský průkaz pouhé tři měsíce, roli proto zřejmě sehrála nezkušenost. Nebylo prokázáno, že by byla pod vlivem drog, nebo alkoholu.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…