Aneta Langerová: „Už nechci Zemana“ zpívat nebudu

01.11.2016 14:51

Zpěvačka Aneta Langerová se v rozhovoru pro server Aktuálně.cz rozhovořila nejen o 17. listopadu, ale i návštěvě dalajlamy v Česku. „Nejsem stavěná na to zpívat ‚Už nechci Zemana‘. Své hodnoty vkládám do písní,“ podotkla.

Aneta Langerová: „Už nechci Zemana“ zpívat nebudu
Foto: red
Popisek: Aneta Langerová na předávání hudebních cen Žebřík

V souvislosti se 17. listopadem zmínila Langerová jméno písničkáře Karla Kryla. V tento den se totiž uskuteční premiéra celovečerního dokumentu Bratříček Karel. Odkaz Kryla je podle Langerové nesmírně důležité připomínat.   

„Vnímám kolem sebe tu děsivou atmosféru a podobné symboly, mnohdy až modly, jsou pro nás – normální občany – nadějí, která posiluje tu naši. Často zapomínáme na to, že něco podobného tady už jednou bylo. Osobnosti jako Karel Kryl jsou životodárným zdrojem a motorem, který nám nedovolí zapomenout a vyhasnout v okamžiku, kdy máme pocit, že se v základních lidských hodnotách děje něco špatně,“ zmínila Langerová. 

Anketa

Příští vláda: Koalice ANO, KDU-ČSL a STAN. Premiér Babiš, vicepremiéři Bělobrádek a Gazdík. Co na to říkáte?

3%
2%
hlasovalo: 14002 lidí

Původní text ZDE

Ta se následně rozhovořila o angažovaných písních. „Pro mě je mnohem přirozenější přijít na nějakou akci a určitou iniciativu podpořit než o tom zpívat. Vnitřní emoce, které vyjadřuji v písních, jsou součástí hodnot, jež vyznávám. Nejsou ale tak přímočaře vyřčené, jako kdybych zpívala: ‚Už nechci Zemana‘. Nejsem na takový druh písní stavěná,“ uvedla s tím, že rozhodně však stojí na straně zpěvačky Lenky Dusilové a lidí, kteří se takto umí vyjádřit. „Protože umění patří do veřejného života a mělo by se vyjadřovat k současné situaci,“ dodala. 

Zároveň také zmínila, že si stojí za svým postojem, kdy se zúčastnila přijetí dalajlamy na Hradčanském náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …