Babiš to má sečtené. Doktorka velmi tvrdě, začal to premiér

26.07.2021 7:59

Lékařka z Brna napsala svou pravdu o Babišovi: Dělal jste všechno pro to, aby se koronavirus v Česku vesele šířil. Šéf hnutí ANO chtěl vyprávění paní doktorky využít jako varování před novou covidovou vlnou. Jenže tvrdě narazil. Nahlédněte.

Babiš to má sečtené. Doktorka velmi tvrdě, začal to premiér
Foto: Facebookový profil Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí
Šéf hnutí ANO Andrej Babiš ve svém tradičním nedělním sebepropagačním videu ze série „čau lidi“ požádal všechny své spoluobčany, aby se nechali naočkovat, aby se neopakovala covidová vlna, která přišla po prázdninách v loňském roce.

Sdílel informace brněnské lékařky Martiny Žižlavské o tom, co v brněnské Nemocnici milosrdných bratří během nejtěžších covidových měsíců zažila.

Martina Žižlavská prozradila, že na covidovém oddělení pracovala od konce ledna a skončila ve chvíli, kdy se oddělení uzavřelo. S první covidovou pacientkou se setkala vloni na podzim, šlo o ženu ve středním věku a lékařka prozradila, že když viděla CT snímek plic této pacientky, spadla jí brada, protože na snímku marně hledala funkční kousky plic.

„Letošní jaro bylo peklo. Jsem za tu zkušenost moc ráda, myslím, že mě ve výsledku zocelila a medicínsky to bylo velmi zajímavé. Ale byla to hnusná zkušenost. Pamatuju si pána, který po dvou týdnech boje zemřel – nakazil se, když vezl svoji příbuznou k nám do nemocnice; ta zemřela pár dní po té, co jsme hospitalizovali i jeho. Pamatuju si, jak mi jeho žena volala a prosila, abychom ho zachránili, že už jich v rodině umřelo moc, že ona už to nezvládne,“ prozradila lékařka.

„Pamatuju si pána, který zemřel pár dnů po přijetí. Večer před tím jsem s ním ve službě mluvila, byl v těžkém stavu, ale vypadalo to, že to zvládne, dostal všechno co se dalo, ARO zkonzultováno, ventilátor stejně neměli a i kdyby jo, byli i perspektivnější lidi, než byl on. Byl mladší než můj táta. Ráno sestry hlásily, že se zhoršil, neměla jsem tehdy sílu za ním znova jít a hodila jsem to na denní šichtu – zemřel ještě před tím, než jsem se osprchovala a odešla z práce. Pamatuju si chlapa jak horu, kterého jsem musela uklidit na inspekčák. Rozbrečel se po smrti své matky, domníval se, že ji nakazil – kašlal na opatření a udělali si v době špičky epidemie s kámoši pařbu, nakazili se pochopitelně všichni,“ pokračovala.

Podobných příběhů namodralých pánů a paní, kteří zoufale lapali po vzduchu už při příchodu do nemocnice, prý zažila mnoho.

Babiš zdůraznil, že něco takového už se nesmí opakovat.

„Z těch příběhů mrazí a já doufám, že už se nikdy nebudou opakovat. Že je už nikdy nezažijeme. A jediná jistota, kterou máme, je očkování,“ zdůraznil premiér.

Jenže narazil. Paní doktorka si všimla, že šéf hnutí ANO využil její vyprávění a přidala navrch jednu poznámku.

„EDIT: Pane premiére Babiši, pamatuju si, jak jste spolu s celou vládou dělali snad všechno pro to, aby se virus mohl šířit, jak se mu zlíbí. Pamatuju si žvásty vaší vlády z té doby, kdy se ještě dalo něco dělat - ale ne, stejně jako řada českých občanů, ani vy neposloucháte odborníky. Pamatuju si, že jste nám ve snaze o záchranu lidí moc nepomohli a pak jste se snažili to lepit nesystematickými finančními příspěvky. Kde berete tu drzost psát na svůj profil, že vás z toho mrazí. Na to je trochu pozdě,“ zaznělo od lékařky nekompromisně.

Babiš narazil

Babiš narazil

Babiš narazil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…