Bárta na svém webu varuje před firmou, která tahá z lidí peníze

27.08.2012 16:33

Faktický šéf Věcí veřejných Vít Bárta zveřejňuje na svém webu příběhy lidí, které okradla společnost Bezreklamky. Tato firma nabízí výdělek tím, že poskytnete své auto či plot jako plochu na umístění reklamy. Místo toho ale pak chce po podvedených klientech peníze.

Bárta na svém webu varuje před firmou, která tahá z lidí peníze
Foto: tan
Popisek: Vít Bárta v nedělní Partii na Primě

Bárta popisuje příběh paní Suchomelové, kterou nabídka také zaujala. „Po několika málo dnech skutečně zazvonil telefon a na druhé straně se ozval velmi zdvořilý hlas člověka, který se představil jako Petr Šíma ze společnosti Bezreklamky. Hned v úvodu paní Suchomelovou upozornil, že hovor je nahráván. V průběhu následujících 20 minut spolu paní Suchomelová a Petr Šíma probrali snad všechno možné co se plotu u domu paní Suchomelové týká. Hovor byl velmi špatně slyšitelný a hlas operátora se ztrácel,“ popisuje Bárta příběh.

Hovor byl sestříhaný

Jenže po ukončení hovoru přišla paní Suchomelové faktura na 3390 korun, které měla uhradit. Neudělala to a požádala o zaslání nahrávky hovoru, kde měla vyslovit souhlas s tím, že bude platit za nabízení svého plotu jako reklamní plochy kdesi na internetu. Nahrávka se souhlasem jí ale přišla.

„Paní Suchomelové ale na celé věci něco nesedělo - přeci věděla, co říká a je si více než jista, že takto ten hovor v oné chvíli opravdu nevyzněl. Sedla tedy k internetu a začala pátrat. Přes Facebook nalezla Občanské sdružení Společná obrana, jehož tehdejší předseda David Ondrejkovič jí potvrdil, že úplně stejný problém s touto firmou mají tisíce lidí a že tedy není logické, aby tolik lidí nezávisle na sobě udělalo úplně stejnou chybu,“ napsal Bárta.

Hovor byl sestříhaný tak, že bylo znatelné, že paní Suchomelová říkala věci v úplně jiném pořadí. „Paní Suchomelová tedy stejně jako stovky jiných obětí této podvodné firmy sepsala a odeslala firmě doporučený dopis s dodejkou, ve kterém písemně odmítla platnost smlouvy z důvodu omylu, o kterém druhá strana musela vědět a nyní čeká, zda podvodné firmě Bezreklamky bude stát zato ji žalovat,“ dočteme se na webu.

  • Detailně ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…