Bílina je v Trmicích na třetím stupni povodňové aktivity

03.06.2013 14:36

Řeka Bílina je v Trmicích na třetím stupni povodňové aktivity, její hladina tu ve 12:50 dosáhla 230 centimetrů. Na třetím stupni je i Labe v Ústí a Flájský potok v Českém Jiřetíně. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Bílina je v Trmicích na třetím stupni povodňové aktivity
Foto: Facebook.com
Popisek: Povodně 2013

Bílinou v Trmicích protéká 43,5 metru krychlového vody za vteřinu, roční průměr přitom činí jen 6,5 metru krychlového. Řeka tu má v průměru 114 centimetrů.

Nejvyšší stupeň nebezpečí si drží Labe v Ústí nad Labem, ve 12:50 jeho hladina dosáhla 728 centimetrů a průtok 1800 metrů krychlových za vteřinu. Během úterý by se měla hladina ještě skoro o čtyři metry zvýšit, při kulminaci by mělo Labem v Ústí protékat 3750 metrů krychlových vody za sekundu. Flájský potok měl deset minut před 13:00 hladinu ve výšce 106 centimetrů, třetí stupeň povodňové aktivity se tu vyhlašuje při 100 centimetrech.

Na druhém stupni je momentálně Mandava ve Varnsdorfu, Kamenice v Hřensku či Ohře v Lounech. První stupeň hydrologové hlásí na Ploučnici v Benešově nad Ploučnicí a na Chomutovce ve stanici Třetí mlýn.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…