Bubílková popsala Krnáčové děsivý zážitek z večerního Václaváku. Primátorka tam prý nikdy nic takového neviděla

01.11.2016 20:44

Primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová (ANO) v Kauze dne prozradila, proč je to s dopravou v hlavním městě v posledních dnech tak strašné, že každé ráno v podstatě kolabuje doprava v celé metropoli. Kromě toho se věnovala také problematice kriminality na Václavském náměstí. Moderátorka Zuzana Bubílková jí totiž popsala jednu nemilou příhodu.

Bubílková popsala Krnáčové děsivý zážitek z večerního Václaváku. Primátorka tam prý nikdy nic takového neviděla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Adriana Krnáčová

Prý stačí, když dojde k dopravní nehodě v dopravním uzlu, a problém už je na světě. Dalším faktorem je průjezdnost či neprůjezdnost tunelu Blanka a svou roli v tom prý hrají i parkovací modré zóny, které mají pomoci Pražanům, ale mnoha Středočechům lezou krkem, jak se říká.

„Já musím říct, že jsem k tomu slyšela i pochvaly od lidí, kteří v těch místech bydlí. A to byl smysl těch zón. Já budu zvýhodňovat rezidenty Prahy, protože jsem pražská primátorka,“ zdůrazňovala dáma.

Uznává, že stavba parkovacích domů měla být naplánována už před několika roky, ale to se prý musíme podívat na to, co dělali nebo spíš nedělali její předchůdci.

Moderátorka Zuzana Bubílková se následně ptala, proč se nedělá víc v boji proti kriminalitě na Václavském náměstí. Popsala k tomu jednu vlastní nemilou příhodu. „Tuhle jsem šla pozdě večer po Václaváku, pršelo, takže jsem měla na hlavě kapuci, a v tu chvíli ke mně přiskočil nějaký mladík a šeptal mi: máš matroš? Řeknu vám, že jsem se docela bála, jestli mi něco neudělá. Řekla jsem mu, že nic nemám, a on se otočil na nějaké své kumpány a řekl jim: to je omyl. A odešel. Proč se s tím něco nedělá?“ ptala se moderátorka.

Krnáčová se s tím prý snaží něco dělat. Situaci však nevidí tak dramaticky jako Bubílková. „Já jsem tam byla několikrát v létě večer a neviděla jsem, že by někdo prodával drogy,“ prozradila. Pokud jde o prodej drog, je to prý záležitost státní policie, zatímco obecné udržování pořádku je věc městské policie. Obě tyto složky by měly více koordinovat spolupráci a prý už to také dělají.

Nakonec odmítla myšlenku, že by na účtech Prahy ležely desítky miliard a rada města prý neví, co s nimi. „My jsme právě dnes dokončili rozpočet a budeme ho prezentovat. My velice dobře víme, co s nimi,“ ujišťovala posluchače nakonec.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…