Bývalý elitní policista teď slouží Číňanům

09.05.2016 22:05

Na svou ochranu si vlivná čínská společnost CEFC Group Europe Company najala bývalého elitního policejního důstojníka Miloslava Kolína. Informoval o tom server Lidovky.cz. Ten poukázal na to, že nitky od této čínské investiční společnosti sahají až ke generálům Čínské lidově osvobozenecké armády.

Bývalý elitní policista teď slouží Číňanům
Foto: repro Facebook, tan
Popisek: Slavnostní večeře s největším čínským investorem v ČR - CEFC

Sestavit přesnější obrázek o minulosti expolicisty Miloslava Kolína, který firmě hlídá záda, nebylo jednoduché. Bývalý detektiv ani jeho nový zaměstnavatel na otázky redakce nereagovali. Přesto se podařilo jeho dosavadní kariéru i síť kontaktů zmapovat.

Celý text je ZDE

Kolín prý absolvoval několik vysokých škol – Policejní akademii v Praze a univerzity v Hradci Králové a Brně. K bezpečnostnímu sboru nastoupil v roce 1997, a to rovnou do výběrového Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ). A po dvou letech se dostal k nejutajenější složce policie. V letech 1999 až 2009 byl detektivem Útvaru zvláštních činností (ÚZČ) pod Policejním prezidiem, který nasazuje odposlechy a provádí sledování. Kolín byl součástí takzvané hotelové služby. Jejím úkolem je nasazovat štěnice a monitorovat pro bezpečnostní složky vytipované hotely. Služeb tohoto útvaru využívají nejen policisté, ale i české tajné služby.

Po odchodu od policie Kolín působil na pražském magistrátu, kde působil v letech 2011 až 2012 jako ředitel odboru dopravněsprávních agend. V roce 2012 se Kolín stal bezpečnostním ředitelem Správy železniční dopravní cesty (SŽDC). „Když jsem nastupoval, byl mi tento člověk doporučen, aniž jsem ho předtím znal. Pozval jsem ho na pohovor a přijal. Byl jsem s jeho prací spokojený,“ řekl LN Jiří Kolář, někdejší generální ředitel SŽDC.

Ještě během služby u policie se Miloslav Kolín (ročník 1963) seznámil s Janem Tomáškem, bývalým detektivem z útvaru, který se zabýval bojem s korupcí. Tomášek přitom bývá spojován s ČSSD a Jaroslavem Tvrdíkem. O spolupráci Tomáška s ČSSD hovořil i Marek Dalík, pravá ruka expremiéra Mirka Topolánka. Podle Dalíka měl Tomášek zprostředkovat nafocení Topolánka na dovolené v proslulém italském letovisku Monte Argentario u bývalého šéfa civilní rozvědky Karla Randáka. Objednavatelem měl být advokát a člen ČSSD Miroslav Jansta. Všichni tři však tuto konstrukci odmítli.

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…