ČSSD nemyslela svůj odchod z vlády nikdy vážně. Pořád jen vyhrožovala, odhalil Babiš

31.08.2019 11:34

Premiér Andrej Babiš (ANO) si věří, že vládu i s ministrem kultury Lubomírem Zaorálkem (ČSSD) uřídí dál. Zaorálek se stal šéfem resortu i přesto, že byl hlasitým odpůrcem Babišova kabinetu. Rozhovor s Babišem přinesl server Novinky.cz.

ČSSD nemyslela svůj odchod z vlády nikdy vážně. Pořád jen vyhrožovala, odhalil Babiš
Foto: Repro ČT24
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Babiš v rozhovoru i nadále útočí na předsedu koaliční strany ČSSD Jana Hamáčka, který podle něj nedokázal krizi vyřešit ani za dva týdny. On sám to prý vyřešil za den a půl. „Já si myslím, že ona ČSSD nikdy nemyslela odchod z vlády ani na vteřinu vážně, i když stále vyhrožovala, že kvůli něčemu odchází. Jednou to byl pan Semín, pak to byl pan Šmarda, jindy zase rozpočet. Ale vážně to míněno nebylo,“ míní Babiš. Podle jeho slov celá krize vznikla kvůli vnitrostranickému boji v sociální demokracii, nikoliv kvůli nějakému plánu dostat ČSSD z vlády.

Anketa

Co soudíte o Lubomíru Zaorálkovi?

hlasovalo: 8362 lidí
„Od května média nepsala o ničem jiném a poškozovalo to celou vládu. Každý z toho byl unavený a už to bylo i trapné. Proto jsem řekl, že to vyřeším, a logicky se to vyřešilo tak, jak se to vyřešit mělo. Je ale pravda, že jsem čekal, že se pan Šmarda, který byl vždy proti vstupu soc. dem. do vlády, rozhodne stáhnout svoji nominaci dřív,“ zmínil Babiš.

Zaorálka podle svých slov zná, a tak ví, co od něj čekat. „Už jsem hlavně chtěl celou situaci mít z krku,“ uvedl. „To, že jsme měli v minulosti různé spory a přestřelky… Mezi chlapy je to v pohodě, horší je, když ty urážky směřují na ženy. Ale to je jeho problém, to si musí vyřešit s paní Schillerovou sám,“ zmínil. Babiš pak věří, že vláda vydrží až do konce volebního období. 

A jak se bude situace vyvíjet v kauze Čapí hnízdo? „Stále se mě ptáte na téma, na které jsem alergický a stokrát jsem vám na to již odpověděl. Není to důvod pro rezignaci, nic špatného se nestalo, žádný podvod se nestal, nic jsem neudělal, neporušil jsem žádný zákon. Pokud u nás existuje spravedlnost, tak justice musí rozhodnout v můj prospěch,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…