ČSSD odvolala svého předsedu v Karlovarském kraji spojovaného s ROP Severozápad

18.05.2013 17:33

Sociální demokraté v Karlovarském kraji v tajné volbě odvolali dosavadního předsedu Jakuba Pánika, jehož jméno se objevuje ve zprávě evropských vyšetřovatelů, kteří zkoumali zakázky dotované Regionálním operačním programem Severozápad.

ČSSD odvolala svého předsedu v Karlovarském kraji spojovaného s ROP Severozápad
Foto: Archiv
Popisek: Karlovarský zastupitel za ČSSD Jakub Pánik

Jde například o rekonstrukci Becherovy vily, kde byl Pánik u otevírání obálek, ačkoliv byl v tu dobu obchodním ředitelem jedné z firem, která o zakázku soutěžila. Svoji chybu uznal a policie překročení zákona nenašla.

Na spojení politické a obchodní činnosti Jakuba Pánika upozornil také před časem deník Insider v souvislosti s výstavbou luxusních apartmánů v novém komplexu pod horou Klínovec. Bývalý zootechnik a soustružník Pánik získal svůj zdejší rekreační azyl za výhodnějších podmínek než normální zákazníci. Inisder napsal, že podle smlouvy pořídil apartmán s pozemky na začátku září 2011. O dva měsíce později se hlasovalo a společnost Skiareál Klínovec, s. r. o., získala jednu z několika evropských dotací. Ze záznamů plyne, že Pánik hlasoval pro.

Proti Pánikovi se už vyslovil v březnu krajský výkonný výbor a dnes byl jeho pád dokonán na programové konferenci regionální organizace. "Pánik byl odvolán 49 hlasy, proti jich bylo 24. Čermák byl zvolen 56 hlasujícími, proti jeho zvolení bylo 18 lidí. Čermák byl současně jediným nominovaným," uvedla ČTK s odvoláním na svůj zdroj z jednání.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…