ČSSD zahájila v Brně volební kampaň. Vedení jelo vlakem

27.08.2012 12:23

Sociální demokracie chce být v říjnových volbách „první na pásce" a obhájit vítězství ve všech 13 českých a moravských krajích. Novinářům to v pondělí řekl předseda strany Bohuslav Sobotka ve vlaku cestou z Prahy do Brna.

ČSSD zahájila v Brně volební kampaň. Vedení jelo vlakem
Foto: ČSSD
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Právě tam plánuje nejsilnější opoziční strana dnes odpoledne zahájit pod heslem „Řekněte dost Nečasově vládě!" svou předvolební kampaň před podzimními krajskými a senátními volbami. „My jako politická strana vnímáme tyto volby ne jako individuální záležitost... Jsou to celostátní volby, v nichž kandiduje jedna ČSSD," poznamenal Sobotka. Odmítl kritiku, že jeho strana v kampani před volbami rozhodujícími o krajských vládách „vytahuje" celostátní témata.

Podle sociální demokracie totiž volební výsledek na podzim buď nynější koaliční vládu posílí, či oslabí, a tak ČSSD i toto hlasování interpretuje jako referendum o vládě premiéra Petra Nečase (ODS). Sobotka připomněl, že také ve volbách v roce 2008 byla tehdejší vládní koalice oslabena a následný pátý pokus vyslovit vládě ve sněmovně nedůvěru se zdařil. „Shodou okolností jsme v podobné statistické situaci," poznamenal předseda ČSSD.

V průzkumech nyní nejsilnější opoziční strana, která vládu kritizuje dlouhodobě například kvůli církevním restitucím, zvyšování daně z přidané hodnoty či penzijní reformě, chce ve volební kampani akcentovat také problematiku bezpečnosti, zdravotnictví, sociálních služeb či například dopravní obslužnosti, řekl novinářům Jan Hamáček, který má na starosti volební kampaň.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…