Chovanec se jasně vyjádřil ke kauze Afghánce, který chtěl údajně znásilnit sestřičku

08.11.2016 20:06

Ministerstvo vnitra vedené Milanem Chovancem (ČSSD) vydalo důležité prohlášení v kauze Afghánce, který údajně znásilnil zdravotní sestru v Nemocnici Na Bulovce. Server ParlamentníListy.cz dnes přinesl informaci, že cizinec, jenž má údajné znásilnění na svědomí, může teoreticky zůstat v Česku natrvalo.

Chovanec se jasně vyjádřil ke kauze Afghánce, který chtěl údajně znásilnit sestřičku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

„Podle mých informací ze spisu se vazebně stíhaný muž ocitl na našem území legálně a je zařazen do jistého migračního programu. Jeho vazba byla nařízena z důvodů obav, že by uprchl nebo se skrýval, aby se tak trestnímu stíhání nebo trestu vyhnul,“ sdělil ParlamentnímListům.cz mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 8 Petr Novák.

Sluší se dodat, že zřejmě jde o devatenáctiletého Afghánce, který měl 30. října osahávat zdravotní sestru. V nemocnici údajně přespával zadarmo jako doprovod dvanáctiletého nemocného pacienta na infekčním oddělení.

Tato kauza může vyvolat velkou roztržku ve vládě. Poslanec Zdeněk Soukup z Babišova hnutí ANO chce vědět, jak se tento Afghánec dostal do Česka legálně. O jaký vládní imigrační program by mohlo jít. K celé kauze se už vyjádřil i ministr vnitra Milan Chovanec.

„V médiích se objevily informace o pokusu o znásilnění zdravotní sestry na Bulovce. Znásilnění se podle médií měl dopustit Afghánec, který měl do ČR přicestovat v rámci migračního programu. Ministerstvo vnitra sděluje, že osoby s touto státní příslušností nejsou na seznamu zemí, které by byly určené pro relokace či přesídlování do ČR. „Žádný Afghánec se na území České republiky v rámci kvót nenachází,“ řekl ministr vnitra Milan Chovanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…