Další rozříznutý bolák. Další vysoká Pirátka promluvila. Šest milionů a poslanec Michálek

31.10.2019 12:45 | Zprávy

S nápadem založit vlastní think tank, pirátský institut, přišla již v roce 2017 bývalá místopředsedkyně strany Jana Michailidu. Ta se nyní zapojila do diskuze na pirátském fóru ohledně odvolání Jakuba Michálka. „Když se jejich vize reality neshoduje s tou jeho. To je totiž ta chvíle, kde se Jakubovy slabiny projevují nejvíce,“ napsala v diskuzi Michailidu a uvedla příklad.

Další rozříznutý bolák. Další vysoká Pirátka promluvila. Šest milionů a poslanec Michálek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání zastupitelů hlavního města. Zastupitelé projednávali mimo jiné výstavbu trasy metra D nebo rozdělení peněz vybraných z hazardu městským částem

„Říkala jsem si celou dobu, že do tohohle vlákna nebudu přispívat, protože mi přišlo, že většina členů, kteří s Jakubem přichází do styku, již zná, jak funguje. Nedošlo mi ale, že velká část lidí, kteří s Jakubem přicházejí do styku, nemají zkušenost se situacemi, kdy se jejich vize reality neshoduje s tou jeho. To je totiž ta chvíle, kde se Jakubovy slabiny projevují nejvíce. Mezi tyhle slabiny patří téměř naprosté přesvědčení o správnosti vlastního úsudku a o efektivitě vlastního jednání,“ napsala Michailidu, která vše vysvětlila na příkladu, který se týkal právě pirátského institutu. 
 
 
„Před dvěma a půl lety (duben 2017), jsem začala diskuzi o vytvoření think tanku pirátské strany ve vnitrostranické diskuzi. Od té doby jsme se s pár dalšími lidmi (členy a exčleny), kteří na tomto také chtěli spolupracovat, mívali schůzky a společně jsme vytvářeli stanovy dané instituce. Byla to členská inciativa vzniklá zdola. První příspěvek k institutu napsal do vlákna Jakub v září 2018 s tím, že jde o velké peníze a on by si to představoval tak, že strana bude mít na institut přímý exekutivní vliv,“ píše bývalá místopředsedkyně.  
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…