Dívejte se na Moravce, doporučil Rakušan veřejnosti. Téma je jasné. Hlubuček

19.06.2022 9:25 | Ze sítí

Předseda hnutí STAN Vít Rakušan je podle svých slov připraven svou stranu, kterou cloumá další skandál, korupční kauza Hlubuček, očistit od stínů, jež pošlapávají její důvěryhodnost. Učinit tak chce na mimořádném celostátním sněmu, který plánuje svolat. „V případě, že očištění nezvládnu, bude to už STAN bez Rakušana,“ oznámil na facebookovém profilu.

Dívejte se na Moravce, doporučil Rakušan veřejnosti. Téma je jasné. Hlubuček
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předseda hnutí STAN, Vít Rakušan

„Budou to 3 roky, co jsme se začali scházet na Letné. Byli jste naštvaní a zklamaní tehdejší politickou reprezentací. Volali jste, abychom se spojili. Abychom porazili Babiše. Abychom přinesli lepší politickou kulturu. A já se tím pořád cítím být zavázán,“ píše ministr vnitra Vír Rakušan.

Připomíná, že nešel do politiky krýt nepravosti: „Sám jsem do politiky šel, protože mě štvalo, co se dělo u nás na radnici v Kolíně. Štvalo mě, co na Středočeském kraji prováděl David Rath. Loni po volbách jsem vám slíbil, že udělám vše pro to, abych vaši důvěru nezklamal, nebudu proto v žádném případě v politice zůstávat, jen abych nějakou špínu kryl.“

„Kauzu Petra Hlubučka jsme řešili ihned. Ještě týž den, kdy byl policií zadržen, jsme udělali maximum, co umožňují stanovy: pozastavili mu členství a vyzvali k rezignaci na všechny volené funkce, což druhý den udělal. Tolerovat takovéhle praktiky v demokratickém hnutí nelze,“ dodává šéf hnutí STAN.

„I tak si na nás novináři teď ‚smlsnou‘. Nemám jim to za zlé. Nikdy jsem před médii neutíkal. Neudělám to ani teď, za 4 dny jsem poskytl desítky vyjádření. V neděli v poledne jdu do Otázek Václava Moravce. Budu rád, když se budete dívat a budete tím nejpřísnějším porotcem,“ žádá občany, aby si na základě jeho výpovědí sami udělali obrázek.

Kvůli korupční kauze plánuje co nejdříve svolat mimořádný celostátní sněm. „Musíme si teď spoustu věcí uvnitř hnutí vyříkat a vyřešit. Předstoupím tam před naše členy s vizí, jak dál: bez stínů, které mohou ohrožovat naši důvěryhodnost,“ zmiňuje.

Pakliže by se mu to nepovedlo, je ochoten na svou funkci rezignovat: „V případě, že očištění nezvládnu, bude to už STAN bez Rakušana,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…