Do české politiky se prý vrátí jedna hodně těžká váha

30.11.2016 22:20

Expremiér Jiří Paroubek se znovu hlásí o slovo. Prý je připraven úplně ke všemu, dokonce i k možnému návratu do ČSSD. Své bývalé domovské straně by podle vlastních slov rád pomohl, protože s nelibostí sleduje oslabování sociální demokracie.

Do české politiky se prý vrátí jedna hodně těžká váha
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Jiří Paroubek v Brně promluvil ke studentům a hostům vysoké školy BIBs

„Škála možností je značná. Od možnosti, že stranu podpořím ve volbách hlasem, až po přímé angažmá. Jsem ke všemu připraven. Musí to být oboustranně přijatelné. V současné době mám osobní život, dělám věci, které mě zajímají. Nepotřebuji být za každou cenu v politice. V danou chvíli je ale strana na sestupné trajektorii. Pokud bude takto pokračovat, ve volbách za 11 měsíců se dostane na deset až dvanáct procent. To bych nechtěl,“ sdělil Paroubek Lidovým novinám.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Svého nedávného odchodu z politiky nelituje, ale rozhodně nevylučuje, že se do ní jednou zase vrátí. Sociální demokracii by rozhodně rád pomohl. Nese s nelibostí pokles volebních preferencí ČSSD. Předvolebním průzkumům už dlouho kraluje hnutí ANO Andreje Babiše a Paroubek nabízí sociální demokracii pomocnou ruku. Mohl by za ni prý kandidovat třeba jako nestraník. „Některé organizace se na mě obracejí, abych do strany vstoupil. K tomu jsem trošku zdrženlivý,“ dodal.

Celý článek naleznete zde.

Sluší se připomenout, že Paroubek opustil ČSSD po volbách v roce 2010, které jako předseda strany sice vyhrál, ale nedokázal sestavit vládu. Po odchodu z ČSSD založil stranu LEV 21, ale s ní nijak významně neuspěl.

Dnes se pohybuje v soukromé sféře a zajímá se o česko-čínské obchodní vztahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…