Drobil vrací úder. Na Michálka chystá trestní oznámení či žalobu

30.03.2011 6:28

Zveřejnění odposlechů Libora Michálka stálo Pavla Drobila (ODS) křeslo šéfa životního prostředí. Exministr tak nyní chystá odvetu.

Drobil vrací úder. Na Michálka chystá trestní oznámení či žalobu

Bývalý ministr životního prostředí Pavel Drobil (ODS), který loni v prosinci rezignoval kvůli údajné korupční aféře ve Státním fondu životního prostředí (SFŽP), chystá podle středečních Hospodářských novin (HN) žalobu či trestní oznámení právě na bývalého šéfa fondu Libora Michálka, který na údajnou korupci upozornil.

SLEDOVALI jsme kauzu Drobil

Počkejte 14 dnů, vyzývá Drobil

"Do dvou týdnů to budeme mít hotové," zpřesnil své plány v deníku Drobil. Michálek se k detailům podání nechtěl podrobněji vyjadřovat, dokud ho neuvidí. 

Podle listu by mohl Michálek doplatit na své výroky v České televizi, že Drobil a jeho spolupracovníci měli pomáhat s předražením rekonstrukce pražské čističky vod o tři miliardy korun, přičemž 500 milionů z toho měla údajně získat ODS. 

Samotné nahrávky, které Michálek tajně pořídil a které mají údajnou korupci dokazovat, ale prý exministr Drobil zpochybňovat nechce.

20 stran proti Michálkovi

"Je to asi dvacetistránkové podání, které teď dokončujeme. Ještě nejsme rozhodnuti, zda to bude trestní oznámení či občanskoprávní žaloba, jisté ale je, že se proti slovům Libora Michálka chci bránit," řekl Drobil HN k tomu, co chystá se svým advokátem Tomášem Sokolem. 

Podle Drobila je Michálek navíc "buď zcela nekompetentní, nebo záměrně lhal, protože musel vědět, že fond ani ministerstvo životního prostředí nemá žádnou pravomoc zasáhnout do procesu veřejné zakázky na čistírnu odpadních vod." Exministr připomněl, že zakázku vypisuje magistrát.

Vládě bylo horko

Kauza kolem zveřejnění Michálkovy nahrávky s poradcem Martinem Knetigem znamenala koncem roku konec Drobilovy kariéry v křesle ministra životního prostředí. Celá aféra vyvolala i širší napětí uvnitř vládního kabinetu.

Více čtěte:

Jakýpak estébák, spíše jehovista, říká o Michálkovi Hájek
Knížákův "estébák" nestačil. Michálek to schytává dál
Michálek odporný estébák není, pane Knížáku 
Knížák se naštval na Drobilova kata: Odporný estébáku ...   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …