Držková. Dan Landa a Janek Ledecký zjistili, co si o nich lidi myslí

10.12.2020 12:52

Včera zpěváci Daniel Landa a Janek Ledecký odpálili bombu tím, že podpořili plán, který má za cíl umožnit pořádání hromadných akcí. Jak se však zdá, velice tím popudili své vlastní fanoušky. Ti teď mluví o zklamání, že bojovníci proti nesmyslným opatřením přešli na druhou stranu barikády. Prý tím normalizují myšlenku, že některé věci budou dovoleny jen testovaným nebo očkovaným. Kvůli penězům, obviňují umělce. „Tímhle dáváte souhlas těm hajzlům na jejich plán, aby se uskutečnil, že se všude budeme testovat, bez toho nás nikam nepustí,“ vyjádřila tuto myšlenku jedna z fanynek.

Držková. Dan Landa a Janek Ledecký zjistili, co si o nich lidi myslí
Foto: Repro Facebook
Popisek: Zpěváci Daniel Landa a Janek Ledecký

Včera zpěváci Janek Ledecký a Daniel Landa představili plán, jak by se mohl do České republiky bezpečně vrátit kulturní život. A to přes organizované testování před každým koncertem, sportovním utkáním či jinou hromadnější akcí. Na přípravě strávili prý tři měsíce. Ledecký ke konci poprosil, aby jim lidé posílali podporu, ale i připomínky.

Landa i Ledecký video sdíleli na sociálních sítích. A tam se připomínek našlo více než dost. Zejména u Daniela Landy, u něhož se sešlo přibližně tři a půl tisíce různých komentářů, ale ani Ledecký není moc pozadu, jeho sdílení má 2,7 tisíce komentářů. Dohromady má video 12 tisíc sdílení. Z nejzákladnějších reakcí na facebooku je možné vidět, že převažují pozitivní reakce. Ale nezanedbatelná menšina se cítí být podporou pro testování před kulturními událostmi rozladěna.

Daniel Landa

Janek Ledecký

Anketa

Pojedete na Vánoce k příbuzným?

41%
54%
hlasovalo: 13631 lidí
A pak zde byli ti, kteří svou nelibost vyjadřovali slovně. „Jako nechci hanit vaši snahu nebo něco, ale tohle má být ten boj za svobodu? Podpora této šarády ‚dobrovolným‘ testováním, aby si člověk mohl zajít za kulturou či zábavou?“ ptal se Šimon Rohrer.

„Dane, to si děláš srandu? Já mám kosmetický salón, když jsme zavření, taky nevydělávám, to jako mám zákaznice testovat? Snad chceme návrat k normálu, ale tím, co navrhujes, přistupujeme na jejich hru, toto není cesta,“ varovala Ester Vašková.

„Já vás mám oba moc ráda, ale s tímhle si dovolím nesouhlasit. Chápu, že se snažíte znovu otevřít divadla, umožnit koncerty a sportovní akce, ale v podstatě za cenu plošného testování. Ano, bude levnější, rychlejší... je to však cesta ke svobodě? A co lidé, kteří na koncert jedou z velké dálky, pojedou 2 hodiny, 2 hodiny budou čekat a nakonec pojedou domů s pozitivním testem... kolik jich to bude chtít risknout... Smutná doba,“ namítala Petra Makovská

„Lidi, prosím vás, já chápu, že hledáte cestu ven z tohohle humusu, ale to, co navrhujete, znamená, že podmíníte normální život testováním, později možná vakcínou? Za chvíli žijeme v Equilibriu... Normální je, že se zdraví lidé netestují. Tohle není cesta ze tmy, ale do ní...“ nesouhlasila Tereza Františková s Landovým postojem.

„Fandím Vám od začátku, ale tohle je pro mne zklamání, velký... To neřeší tenhle bordel, to bude řešit jen Vaší kapsu, že budete moct koncertovat, ale neřeší to situaci obyčejných lidí, kteří nevěří tomuhle divadlu, co s námi hraje naše vláda,“ vzkazoval Vlastimil Havelka pro změnu Ledeckému.

I ostřejší reakce byly. „Pro mě obrovské zklamání, by mě zajímalo, do čí prdele lezete, kdo vám za to zaplatil? Proč najednou takový veletoč? Je mi moc smutno a líto lidí, kteří ti, Dane, věřili,“ řekl Ivo Seidler. „Tímhle dáváte souhlas těm hajzlům na jejich plán, aby se uskutečnil, že se všude budeme testovat, bez toho nás nikam nepustí,“ tvrdila Velverie Roubíčková.

Obecně se v příspěvcích objevovalo slovo zklamání a výčitky, většinou z toho, že Ledecký s Landou byli považováni za bojovníky za svobodu, a tudíž za bojovníky proti covidovým opatřením. A teď podporují něco, co by znamenalo podmínění účasti na kulturních akcích testováním.

Ozval se i jeden komentátor „od fochu“. „Vážený pane Ledecký a vážený pane Lando. Jsem člověk z oboru (pořádání kulturních akcí) a bez jakýchkoliv emocí vám sděluji, že vámi představený projekt je naprosto šíleným nápadem, který posvěcuje současné jednání vlády a směřuje kulturu do ještě větší tmy,“ sdělil Radim Sedláček.

Organizátor akcí netuší, s kým dva zpěváci jednali, ale podle jeho názoru tento plán povede k jedinému – lidé vymažou živou kulturu ze svého života. „Nehledě k nákladům a otázkám reálné proveditelnosti tohoto postupu jsem přesvědčen, že vámi představené řešení povede do finále s názvem očkovací/vakcinační průkaz, bez něhož se v budoucnu již nikdo na živou kulturu nedostane. Proto vás vyzývám, spojme síly a postavme se proti tomuto šílenství. Moc času nám nezbývá,“ vyzval.

Ozval se také novinář deníku Právo Jan Martínek. „Janek Ledecký s Danem Landou včera představili dlouho očekávaný geniální plán, jak zajistit bezpečnost lidí na koncertech. Každý se před koncertem nechá testovat a kdo bude negativní, může jít. Kdo bude pozitivní, tak samozřejmě nemůže a automaticky bude hlášen na hygienu,“ popsal ve zkratce systém.

„Wow. Just wow. Tohle určitě nikoho nikdy předtím nenapadlo! Navíc to celý vypadá jako součást PR kampaně za určité typy testů a určitou firmu. Tu držkovou, co teď dostávají na facebooku od absolventů Vysoké školy života a odpůrců 5G čipování Billem Gatesem, dostávají celkem zaslouženě,“ mínil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…