Ekologičtí aktivisté vydírali podnikatele: Zaplaťte a nebudeme prudit

23.12.2017 12:02

Deník Právo přináší zprávu o prazvláštním počínání dvou ekologických aktivistů. Dva muži ve věku 40 a 45 let vstupovali do stavebních řízení a komplikovali je. Podnikatelům vzkazovali, že přestanou dělat problémy, když dostanou patřičně zaplaceno.

Ekologičtí aktivisté vydírali podnikatele: Zaplaťte a nebudeme prudit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Policie si posvítila na dva ekologické aktivisty, kteří několik let působili na Karvinsku. Pánové v souladu se zákonem zkoušeli vstupovat do stavebních řízení u různých projektů a snažili se je svými námitkami blokovat. Podnikatelům současně vzkazovali, že za patřičnou úplatu jejich projekty blokovat nebudou.

„Obvinění nejprve kontaktovali investora formou e-mailové nabídky. Požadovali částku 1,4 milionu za to, že nebudou ve stavebním řízení dělat žádné obstrukce,“ uvedl šéf odboru hospodářské kriminality krajského ředitelství policie v Ostravě Martin Válek.

„Protože firma na toto vydírání nepřistoupila, obvinění ‚ekologové‘ podali námitky proti vydání stavebního povolení i námitku na podjatost úředníků příslušného stavebního úřadu,“ dodal Válek s tím, že na základě těchto nabídek se celé stavební řízení výrazně zpomalilo a dodnes není u konce.

Policie obvinila muže z pokusu o vydírání a z přijetí úplatku. Policie zatím ví o dvou případech, které mají ekologičtí aktivisté na triku. Jeden z podnikatelů jim odolal, druhý ustoupil a úplatek předal. Ten si také vyslechl obvinění z poskytnutí úplatku. Strážci zákona nevylučují, že podobných pokusů mohou mít dva aktivisté na triku víc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…