FOTO + VIDEO Legrace z Jiřího Drahoše. Opět stažený králík. A výkřiky „stop migrantům“ nám prý nepomůžou

02.09.2018 19:51

„Nebojí se vás. Nebojí se mě. Oni se bojí nás. Tak to dejme dohromady,“ tak zní slogan kandidáta do Senátu na Praze 4 Jiřího Drahoše, který exkandidát na Pražský hrad představil při zahájení své senátorské kampaně.

FOTO + VIDEO Legrace z Jiřího Drahoše. Opět stažený králík. A výkřiky „stop migrantům“ nám prý nepomůžou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Drahoš

Tento billboard je nyní sdílen na sociálních sítích. 

Anketa

Sympatizujete s demonstranty, kteří v německé Chemnitz protestovali proti migraci?

98%
2%
hlasovalo: 21155 lidí

„Prosím vás, je tady někdo, kdo se bojí pana Drahoše? Králíci se nepočítají, sorry za diskriminaci. Takže cílem kandidáta do Senátu je, aby se ho ‚někdo‘ bál? Zajímavá taktika... Co zkusit zavést vládu teroru? To by možná mohlo fungovat. Jo a ne – není to fejk, je to doopravdy...,“ podotkl k tomu právník Tomáš Tyl. Narážel tak na etudu z prezidentské kampaně, během které profesor Drahoš při obrážení venkova stáhl z kůže zabitého králíka.

Billboard byl inspirací i pro podobné vtipy, které se začaly šířit.

„Kdo koho se bojí a proč? – ? – ? – Jo, už jsem to pochopil... Jo, jo, ano, bojím se DEBILŮ! Ano, bojím se tě, kluku z plakátu! – Páč, jestli se vás debilů spojí víc, tak to vážně bude peklo!“ poznamenal pak k billboardu herec Michal Gulyáš. 

Jiří Drahoš se vyjadřuje také na svém facebookovém profilu, a to k aktuálním tématům. V minulých dnech přidal svůj názor k migrační krizi a kvótám.

„Můj postoj k migraci je jasný. Jsem jednoznačně proti kvótám. Výkřiky typu ‚stop migrantům‘ ale žádnou migraci nezastaví. Jde o problém politický, bezpečnostní, kulturní i ekonomický, který bez dohody s ostatními evropskými zeměmi nevyřešíme. Když ale vláda nemá ministra zahraničí a prezident bez mezinárodního respektu ‚již všechno řekl‘, pak těžko prosadíme v rámci Evropské unie svůj názor. Jak napsal K. H. Borovský: ‚Kéž by nám Pán Bůh všeliké to vlastenčení z huby do rukou vraziti ráčil.‘ Začněme tak, že se přestaneme osočovat. Pokračujme hájením vlastních pozitivních hodnot, díky kterým je Evropa nejlepším místem k životu. Domluvit se neznamená ustupovat!“ poznamenal.

Velmi kritický komentář pak sdílel Tomáš Vyoral, jenž jej napsal pro web TV Prima. „Multifunkční kandidát Jiří ‚Nevím‘ Drahoš už není ogar z Jablunkova, ale velký Pražák,“ poznamenal Vyoral s tím, že postrach všech králíků, multifunkční kandidát profesionál a pozdní hrdina v boji s komunismem, slušný Jiří Drahoš spustil svou senátní kampaň.

„Jednou se to přece někam povést musí! To by v tom byl Zeman, aby se to nepovedlo! Echt když do tohoto marketingového produktu loutkáři a šedé eminence v čele s exdiplomatem (a EU/USA hujerem) Petrem Kolářem investovali tolik peněz, prostředků a úsilí. Doufám, že jeho tým reflektuje fakt, že tentokrát nekandiduje Miloš Zeman, oblíbený to jeho slovní středobod,“ poznamenal k tomu Vyoral. 

A všímá si toho, jak Drahoš kandiduje na Praze 4, neboť jak vysvětlil samotný kandidát, žije v Praze přes 50 let.

„Právě zde, v budově E na kolejích v Podolí, jsem v září 1967 strávil svoji první noc v Praze. Přijel jsem ze Slezska jako osmnáctiletý vyjukaný student prvního ročníku VŠCHT. Tehdy jsem si rozhodně nepředstavoval, že se hlavní město stane na dalšího půl století mým domovem, že si tu najdu manželku a narodí se zde obě moje dcery,“ sdílel dnes například následující snímek Drahoš. 

„Chrabrý jablunkovský rodák z pomezí Slezska, Polska a Slovenska je hozen přes palubu a zapomenut. Přichází kovaný Pražák prof. Jiří Drahoš. Jak typické pro onoho samozvaného ‚slušňáka‘. Pakliže se vám, podobně jako mě, zdá Jiří Drahoš prázdný, nečitelný, ohebný a kluzký jako slepýš (byť má jenom falešné brýle), pak vězte, že zajímavé je podhoubí, z něhož a na jehož popud Jiří Drahoš vykvetl,“ podotýká k tomu Vyoral na Primě.

„Jsou evidentně naučené názory prezentované Jiřím Drahošem opravdu názory Jiřího Drahoše? Nebo jsou pouze vyfutrované trojským koněm globalizace (ve službách EU/USA) Petrem Kolářem? A bude Jiří Drahoš v jakékoliv funkci, do nichž se poslední dobou tak eminentně tlačí, sám za sebe? Nebo bude jen vodičem myšlenek svých loutkářů? A bude hájit zájmy, které mu právě oni předestřou?“ ptal se pak v závěru komentáře Vyoral.

Původní text ZDE.

Drahoš se také v minulých dnech obul do prezidenta Miloše Zemana, který jej porazil v přímé prezidentské volbě. „Tím, že ‚už všechno řekl‘, Miloš Zeman prakticky rezignoval na výkon své funkce. Považuji to za nedůstojné úřadu prezidenta. Měl bych plné pochopení, pokud by své aktivity omezil ze zdravotních důvodů. V tom případě bych ale očekával, že nás o zdraví vrchního velitele naší armády bude, tak jako za Václava Havla, otevřeně informovat hradní kancelář,“ zmínil Drahoš s tím, že Zeman přestal vykonávat prezidentskou funkci. Reagoval tak na Zemanova slova, že vše podstatné již řekl. 

Původní text ZDE.

Drahoš vyzve v senátních volbách vědkyni a senátorku Evu Sykovou (ANO), ale také spisovatele Benjamina Miroslava Kurase (REAL), Martina Dvořáka (ODS), Jiřího Kocmana (SPD), Rudolfa Karla Mazáče (Dost je Dost!), Karla Skoupila (KSČM) a Miroslavu Skovajsovou (ČSSD). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…