Fischer se ostře obul do Klause: Problémem nejsou občané, ale politici

02.01.2013 9:02

Prezidentský kandidát Jan Fischer staví svou kampaň na kritice současné politické reprezentace a proto využil příležitosti, aby se vymezil proti jejímu nejvyššímu představiteli a ještě ze sebe setřásl nálepku nevýrazného muže bez názoru.

Fischer se ostře obul do Klause: Problémem nejsou občané, ale politici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer nastartoval petiční kampaň na podporu své prezidentské kandidatury

Jana Fischera podle MF DNES především pobouřily prezidentovy termíny jako „našeptávači špatných nálad“ nebo „samozvaní spasitelé“, proti kterým se Klaus vymezoval. Podle Fischera je problém někde úplně jinde.

„Problémem naší země nejsou občané, ale politici,“ vzkázal hlavě státu její potenciální nástupce. Narážel zejména na Klausova slova, že lidé ztratili respekt k poctivé práci. „Většina lidí u nás stále tvrdě pracuje, neztratili k poctivé práci respekt, neztratili ani odvahu říkat, co si myslí,“ setřel kritiku obyvatelstva Fischer.

Následně Klausovi vzkázal, co by na jeho místě dělal on sám. „Prezident republiky má být příkladem, má aktivně zasypávat příkopy mezi představiteli státu a občany, nemá rozdělovat, ale spojovat,“ sdělil MF DNES Fischer. Současný prezident podle něj nic takového nedělá.

Václav Klaus se svým apelem nezavděčil ani dalšímu z kandidátů na svého nástupce Karlu Schwarzenbergovi. Ten jeho projev nazval „postním kázáním“.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …