Fischer si stěžoval kvůli debatě: Nebyl čas, musel jsem najmout komparsisty

06.01.2013 9:48

Prezidentský kandidát Jan Fischer si stěžoval na TV Prima Family, že mu nedalla dostatek času na shromáždění příznivců pro prezidentskou debatu s Milošem Zemanem. Učinil tak poté, co vyšlo najevo, že někteří jeho „příznivci“ byli najatí komparsisté. Televize jakoukoliv chybu odmítá, Fischer měl prý na sešikování svých oveček téměř měsíc.

Fischer si stěžoval kvůli debatě: Nebyl čas, musel jsem najmout komparsisty
Foto: hns
Popisek: Jan Fischer versus Miloš Zeman

„Bylo to záložní řešení. Vzhledem k naléhání produkce, že nesmí zůstat žádná místa prázdná, jsme místo čtyřiceti dobrovolníků a příznivců Jana Fischera, kterým se nakonec do Prahy nepodařilo dostat, povolali 40 lidí. Ti dostali kompenzaci ušlé mzdy a nákladů na dopravu,“ vysvětlovala mluvčí Fischerovy kampaně Jana Víšková, proč někteří Fischerovi příznivci v debatě s Milošem Zemanem byli najatí komparsisté, jak zjistily jako první ParlamentníListy.cz.

Proti tomuto tvrzení se však důrazně ohradila TV Prima Family, která debatu produkovala. Podle ní měli oba kandidáti dostatek času a prostoru, aby si shromáždili své stoupence. „O počtu a rovnoměrném rozdělení lístků mezi oba kandidáty jsme volební štáby informovali již přibližně v polovině prosince, kdy se debata začala domlouvat,“ uvedl pro Novinky.cz mluvčí televize Václav Mazánek.

„Odmítáme tedy, že bychom je dostali pod jakýkoli tlak nebo na ně tímto krokem přenesli finanční náklady na zajištění publika,“ dodal s tím, že tábor Miloše Zemana neměl se zajištěním diváků žádné problémy.

Tým Miloše Zemana uvedl, že problém se sehnáním zájemců neměl, zájem prý více než dvojnásobně převyšoval stanovenou kapacitu. Podle diváků i odborníků si při debatě vedl lépe Miloš Zeman, který dokázal pružně reagovat dokonce i na otázky v cizích jazycích. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

17:00 Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

POHLED IVANA HOFFMANA Generace, která zažila druhou světovou válku, vymřela, a s ní se poroučela i h…