České dráhy: Nové sezónní menu v restauračních vozech potěší výraznými chutěmi

10.11.2025 7:23 | Tisková zpráva

Na paluby restauračních vozů Českých drah vstupuje nové sezónní menu, které potěší milovníky poctivé kuchyně i gurmány.

České dráhy: Nové sezónní menu v restauračních vozech potěší výraznými chutěmi
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Podává se například dančí ragú na víně, koprová omáčka nebo koláč s čokoládovou ganache a karamelizovanými višněmi. Sezónní nabídka je k dostání ve všech vlacích, které nabízejí služby ČD Restaurant se servisem JLV. Aktuální sezónní nabídka zahrnuje tradičně polévku, hlavní chod včetně vegetariánské varianty a dezert.

Tentokrát kuchaři vsadili na poctivou kuchyni a výrazné chutě. V jídelním lístku ode dneška najdete zelnou polévku s klobásou a zakysanou smetanou, dančí ragú na víně s kořenovou zeleninou a bramborovo-celerovým pyré, a jako sladkou tečku na závěr nabízíme koláč s čokoládovou ganache a karamelizovanými višněmi. Vegetariánská varianta hlavního chodu nabídne českou klasiku – koprovou omáčku s vejci a pečenými bramborami grenaille.

Společnost JLV, která ve vlacích ČD zajišťuje catering, připravila nové menu ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky. Sezónní nabídka se několikrát ročně obměňuje, takže i pravidelní cestující mohou stále objevovat nové chutě.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: České jádro vyrobilo nejvíc elektřiny v historii

20:16 ČEZ: České jádro vyrobilo nejvíc elektřiny v historii

Dukovany a Temelín společně vyrobily od začátku letošního roku více než 31 022 GWh elektřiny, čímž p…