Fízl fízlovi fízlem: Nové podrobnosti z kauzy Nagyová

09.05.2016 8:52

Štěnice, které ve svých kancelářích před několika dny nalezli detektivové z pražské hospodářské kriminálky, mohou dle České televize souviset s kauzou Nagyová. Útvar totiž prověřuje údajné manipulování vyšetřování exšéfa rozvědky Karla Randáka, který čelí obvinění z neoprávněného nakládání s osobními údaji, jež údajně výrazně zhoršilo pověst současné Nečasovy manželky.

Fízl fízlovi fízlem: Nové podrobnosti z kauzy Nagyová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Randák

Ke štěnicím v kancelářích detektivů pražské hospodářské kriminality se oficiálně nikdo nehlásí, Právo nicméně informuje o tom, že v zákulisí tuzemských bezpečnostních složek se v této souvislosti nejčastěji spekuluje o specializovaném Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Jeho mluvčí Pavel Hanták odmítl pro Právo záležitost jakkoliv okomentovat. Dle České televize právě tento celostátní útvar prověřuje údajné manipulování vyšetřování Randáka. Policie totiž podezřívá jednoho z kriminalistů, že na pokyny lidí z okolí Jany Nečasové (dříve Nagyové) ovlivňoval vyšetřování Karla Randáka kvůli zveřejnění odměn, které Nagyová pobírala jako někdejší ředitelka kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS). Soudy ale pravomocně rozhodly o tom, že vynesení informací do médií nebylo trestným činem.

Právo také uvádí, že vedle Randákovy kauzy se „napíchnutý“ tým pražské hospodářské kriminálky věnuje také podezřením na dotační podvod související se stavbou farmy Čapí hnízdo vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše (ANO). Ten ale jakoukoliv spojitost se štěnicemi o víkendu kategoricky vyloučil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…