Hlavní postava kauzy Drobil: Knetig není k nalezení

20.12.2010 7:42

Poradce ministra Drobila Martin Knetig není k nalezení. Možná zmizel do ciziny, míní odvolaný šéf fondu životního prostředí Libor Michálek.

Hlavní postava kauzy Drobil: Knetig není k nalezení

Odvolaný poradce ministra životního prostředí Martin Knetig, který údajně přesvědčoval již také odvolaného ředitele Státního fondu životního prostředí Libora Michálka, aby přes fond získával peníze pro ODS a kariéru ministra Pavla Drobila, zřejmě zmizel do zahraničí.

Kauzu sledujeme ZDE

Uvedl to Michálek v České televizi. "Ani jsem se ho nesnažil kontaktovat. Dostal jsem indicie, že je v zahraničí," prohlásil Michálek.

Knetig neodpovídá novinářům na dotazy, telefon má vypnutý. Mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek odmítl komentovat, zda byl již podat vysvětlení detektivům.

Nedělní OVM:
Michálek netušil, co spustí. A už nikomu nevěří
VV chtěji delangerizovat, TOP 09 nevěří Michálkovi

Michálek dodal, že s Knetigem byli až do léta přátelé. "Začalo se to hroutit v okamžiku, kdy jsem začal zjišťovat, že toto přátelství mělo být využito k tomu, abych v rámci fondu dělal nestandardní a netransparentní kroky, které měly za cíl vyvést část prostředků fondu na nějaké mimorozpočtové financování," řekl k úloze Knetiga Michálek.

Více:
Moravče, cos to dělal? Diváci se rvou za Michálka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…