Hodně krutý útok na mladého Klause: Není se co divit, že nás chce rozvádět s EU. Vždyť se sám dvakrát rozvedl

03.03.2018 20:05

Poslanec ODS Václav Klaus mladší v Českém rozhlase uvedl zajímavé přirovnání znázorňujcí náš vztah k EU, přirovnal jej totiž k manželství: „Je to něco, jako když jste bohatí a máte spolu děti, ale manžel vás začíná mlátit. V takové chvíli je slušné, morální a demokratické položit si otázku, zda to stojí za to.“ Ale namíchl tím pořádně liberálního glosátora Martina Jaroše, jenž mu to pěkně od plic vytmavil.

Hodně krutý útok na mladého Klause: Není se co divit, že nás chce rozvádět s EU. Vždyť se sám dvakrát rozvedl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml. v místopředsednické kandidatuře nakonec neuspěl a odjel na koncert skupiny Kabát

„Začátek toho přirovnání je skvělý – a zároveň perfektně ukazuje názorový rozdíl mezi Václavem Klausem ml. a mnou. A taky životní rozdíl,“ napsal Jaroš v reakci na to, že by se Klaus ml. s EU nejraději rozváděl. Jaroš, který se prosadil jako marketingový expert, mj. nechal své přátele na facebooku nedávno hlasovat, zda má v rámci svého vstupu do politické aktivity vstoupit k TOP 09, nebo k Pirátům.

Martin Jaroš s manželi Drahošovými a Dominikem Ferim. Zdroj: Facebook Martina Jaroše

Dále dodal, že s Klausem ml. naprosto souhlasí, že jsme s EU v manželství, tedy přesněji prý s ostatními státy, EU je prý to manželství samo. Na rozdíl od Klause je však přesvědčen, že se vůbec nemlátíme, v této fázi náš vztah prý zdaleka není. „Klaus ml. to čte špatně nebo schválně podsouvá zavádějící metaforu. Maximálně se někdy trošku pohádáme, což ke každému manželství patří. A je to pro manželství zdravé,“ míní Jaroš, podle nějž je takové manželství vztah, na kterém se musí pracovat, a spokojenost není zadarmo.

CELÝ TEXT VÁCLAVA KLAUSE ZDE

A protože Klaus hovoří o manželství a o tom, jak by to v něm mělo správně chodit, neváhal si Jaroš proklepnout i ta jeho v praxi. „Václav Klaus ml. už se dvakrát rozvedl. O rozvod druhého manželství požádal vloni v říjnu, pět dní po volbách. Jeho druhé manželství trvalo pět let a má z něj 4letou dceru. On je na tento způsob řešení konfliktů zvyklý. Utéct,“ nebral si servítky Jaroš, jenž vyličíl, že on se svou ženou má i po jednadvaceti letech ještě pěknější vztah než v roce 1997. „Občas se rafnem, ale je to úspěch mého života, na tom vztahu pracujeme a díky tomu jsme v něm šťastní,“ poukázal na jistou podobnost v tom, jak bychom měli přistupovat i my k EU.

Na závěr poznamenal, že jestli chceme pořád jen utíkat a skutečně se s EU rozvedeme, tak my jako Česká republika skončíme jako matka samoživitelka a v okolí bude už čekat chlapík, známý násilník, který se nás rád ujme. „Ne všichni mají to štěstí, že mají peníze jako Václav Klaus ml., takže rozvod a následné zchudnutí bez problémů ustojí, ale jde přece o víc než peníze,“ řekl Jaroš a dodal, že jde o celou tu věc, že někam patříte, že jste partneři v něčem, co je větší než vy sami. „Ti kteří o rozvodech furt mluví, ti se v nich nakonec zacyklí, pane Klausi mladší,“ uzavřel.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…