Hradní server zničil Nečase: Všechno jste zkazil. To jste křesťan?

02.01.2013 8:18

Když se šéfredaktorka proklausovského serveru Fragmenty Ivana Haslingerová zamyslela, co se dělo v minulém roce v naší politice, došla ke smutnému závěru, že ve vládě se řešily jen výměny ministrů a nejrůznější aféry a vůbec nedošlo na „vládnutí“ a rozhodování.

Hradní server zničil Nečase: Všechno jste zkazil. To jste křesťan?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

„Důsledky neschopnosti a nezodpovědnosti premiéra pocítíme v tomto roce všichni,“ obává se šéfredaktorka. Při té příležitosti si prý vzpomněla na slova kardinála Duky, který prosil boha, aby v roce 2013 seslal na každého z nás rozum a svého ducha. Podle Haslingerové by úplně stačilo, aby to seslal na  premiéra Petra Nečase.

„Nechápu, jak člověk, který o sobě tvrdí, že je křesťan, dokáže jednat tak nekřesťansky,“ píše dále. Připomíná, že místo pomoci vláda potřebným jen přidělává problémy, důchodcům kvůli „Kalouskově trojčlenkové ekonomice“ nebyla schopna valorizovat důchody a o zdravotnické politice prý raději pomlčet. Jediné, za co lze premiéra pochválit, je odluka církve od státu.

Celý komentář Ivany Haslingerové ZDE

„Vládu s tak obrovskou přesilou hlasů ve sněmovně nezískal od Sarajevského atentátu žádný premiér. A je tragédií, že premiér Nečas za celou dobu, co ji měl k dispozici, nedělal nic jiného, než že svou vládu ničil a ničil. A ještě tak průzračně podpásově, že to lidé nemohli přehlédnout,“ rozčiluje se Haslingerová. Není prý žádnou obdivovatelkou Věcí veřejných, ale způsob, jakým zatočil s Vítem Bártou, byl prý do nebe volající.

Pak si klade otázku, co jiného lze čekat od osoby, která není schopna se ani rozloučit s člověkem, díky kterému je dvacet let v politice. „Každý křesťan má znát pokoru. Ta zde chybí naprosto. Něco podobného by si nezasloužil ani doktor Husák,“ píše šéfka Fragmentů s narážkou na fakt, že se Nečas odmítl zúčastnit tradičního novoročního oběda s prezidentem Klausem, „zatímco den předem vesele a bez problémů klábosí se soudruhem Ficou v televizi".

Sečteno a podtrženo - Haslingerová prý o vládě již přestane psát, neboť jí stejně není pomoci.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

11:05 Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

Ani pokud jde o fast food, není situace v ČR a v okolních státech stejná. McDonald's platí za meziná…