Já jsem neřídil, vykládal prý policistům ztěžka vybouraný poslanec ČSSD. Pak se ukázalo, že byl ve voze sám...

10.02.2016 22:45

Policie prověřuje zvláštní nehodu. Na dálnici D7 havaroval v neděli vůz, z něhož vystoupil sociálnědemokratický poslanec Štěpán Stupčuk. Podle svědků byl prý zákonodárce v autě sám a pod vlivem alkoholu, když řídil. Údajně dokonce vyhrožoval lidem. Ale člen dolní komory parlamentu celou situaci popisuje poněkud jinak.

Já jsem neřídil, vykládal prý policistům ztěžka vybouraný poslanec ČSSD. Pak se ukázalo, že byl ve voze sám...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vozy

„Byl jak carský důstojník a hlavně byl agresivní," řekl TV NOVA svědek nehody. Další ze svědků tvrdil, že zákonodárce vůz řídil. Jaké však bylo jeho překvapení, když se dočkal nejen výhrůžek žalobou ze strany poslance, ale také odmítnutí dopravních policistů. Ti mu prý řekli, že si má dávat pozor na to, co říká. Občan je prý proto připraven podat stížnost ke Generální inspekci bezpečnostních sborů.

Poslanec se k nehodě odmítá jakkoli vyjadřovat. Zdůrazňuje jen, že je sice majitelem vozu, ale v době nehody ho neřídil. Po nehodě odmítl podstoupit dechovou zkoušku. Policie proto vyšetřuje, jak celá nehoda, při níž auto vylétlo z dálnice u sjezdu u Tuchoměřic, proběhla. Podle serveru Lidovky.cz jsou na místě nehody stopy pneumatik a kusy zrcátka, jehož výrobní číslo odpovídá poslancovu vozu Volvo. 

Tvrzení poslance, že vůz neřídil, má však jeden výrazný problém. Žádný ze svědků kolem vozu totiž neviděl nikoho jiného, než samotného zákonodárce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…